Ja montowałem wzmacniacz na oparciu tylnej kanapy i wystarczyło mi 4mMaciek94 pisze:odkopie trochę
ile metrów kabla zasilającego potrzeba aby puścić kabel z aku do bagażnika?
Montaż suba + wzmak + głośniki
Jarewa pisze:Tylko dobry ofc kosztuje około 25-30zł/m wiec nie jest to kolorowo.Conectic pisze:Od przybytku głowa nie boli
Wyjaśnij słowo ofc , bo nie bardzo znam skrót, mowimy o przewodzie zasilającym, z aku do wzmacniacza, przecież na zasilenie wystarczy nawet przewód instalacyjny LY 1*1,5 mm2, chyba że kolega chce jeszcze zero z aku , no to Ly 2*1,5 mm2, a cena tych przewodów jest śmieszna
Chyba, że do zasilenia wzmacniacza są potrzebne specjalne przewody :shock:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Tym to można sobie lampkę zasilić a nie wzmacniacz.Conectic pisze: przecież na zasilenie wystarczy nawet przewód instalacyjny LY 1*1,5 mm2, chyba że kolega chce jeszcze zero z aku , no to Ly 2*1,5 mm2, a cena tych przewodów jest śmieszna
OFC- miedź beztlenowa
Przekrój zależny od mocy wzmacniacza do 200RMS wystarczy 12mm2 lub zeby był spokój 16mm2 powyżej 16mm2 lub 20mm2 - cena kabla kosmos wiec liczy się każde 0.5m
Ostatnio zmieniony 29 lis 2015, 19:50 przez Jarewa, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie kolego to moc rzeczywista (znamionowa) czyli moc w której wzmacniacz potrafi czysto grać ciągle nie żadna moc pmpo czy muzyczna jak to określają producenci trzecich firm by tylko zrobić większą cyferkę bo to ludzi pobudza do kupienia. Zwykły kowalski jak zobaczy w specyfikacji na chińskim wzmacniaczy 1000W to oczywiste że uzna za lepsze od górnej półki gdzie podali 100W RMS po prostu to granie w h... klienta bo dla niego wat to wat a co za różnica czy rms czy pmpo czy muzyczna jak sie nie zna to łykniemarlac25 pisze:Moc Znamionowa(RMS)-Moc ciągła czyli głośnik może grać na tej mocy długi czas
Ostatnio zmieniony 29 lis 2015, 21:11 przez Jarewa, łącznie zmieniany 2 razy.
http://allegro.pl/blaupunkt-skrzynia-gt ... 00112.html
Opłaca to się chociaż ? Czy zwykłe nabijanie w butelkę ?
Opłaca to się chociaż ? Czy zwykłe nabijanie w butelkę ?