Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

pierwszy ogólnopolski zlot PKA??

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

czy chcesz uczestniczyć w OGÓLNOPOLSKIM ZLOCIE PKA80??

Czas głosowania minął 31 gru 2007, 22:07

tak
72
99%
nie
1
1%

Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
pawelbicz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelbicz » 18 gru 2007, 15:55

No to dopisuję się jako kolejny chętny :mrgreen: Mnie tam wszystko jedno gdzie i kiedy.. byle by nas było dużo hehe..

Awatar użytkownika
homer
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: homer » 18 gru 2007, 16:11

ja jestem chetny jako miejsce zlot proponuje borki(centralna polska) tak zeby kazdy mial mnije wiecej po rowno. Z doswiaczenia wiem ze sa tam organizowane zloty samochodowe(ja uczestniczylem w Centomani) i impreza jest 3 dniowa(oczywiscie kazdy przyjezdza w miare mozliwosci na tle ile moze). z Atrakcji jakie sa organizowane to parad przez miasto, najnizsze auto zlotu,najladniejsze,najglosniesze CA, najglosniejszy wydech, sprawnosciowka i 1/4 mili(w tym roku niestety nielegalna) sa oczysiscie ogniska itd itp osrodek jest polozony nad jeziorkiem i sa pokoje o roznych kobfiguracjach pojemnosciowych2,3,4 osobowe ceny rozne w zalerznosci od ilosci dni jak by ktos byl chcetny na organizacje to moge dac namiar i dowiedziec sie maxymalnie ile sie da i w miare mozliwosci pomoc(najlepiej zeby byla to osoba z wlasnym kontem na ktora ewentualni uczestnicy beda wplacac kase a puznije w okreslonym terminie wplaci sie tam co by miec miejsca zaklepane <ok> a kazdy wlpacajacy dostanie potwierdzenie dzieki ktoremu bedzie sie mial mozliwosc wjazdu i uczestnictwa w zlocie :mrgreen:
tyle odemnie
pozdro Homer

Awatar użytkownika
Daniello85
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Daniello85 » 18 gru 2007, 18:18

ja tez jestem chetny na taki zlot oczywiscie w okresie letnim

DRED
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DRED » 18 gru 2007, 20:13

powiem tak zastanawiałem się nad organizacją takiego zlociku.
okolice Wawy, bo nigdzie indziej (dalej nie podejmuje się organizacji)
do tego potrzeba nam
1 ośrodka w miare niedaleko miejsca zlotu
(toru lub placu na qrym będzie imprezka)
2 wyżej wymeinionego placu/toru
3 zaopatrzenia z żywnością
4 grila
5 atrakcji ( tutaj wielkie pole do manewru, może jakieś auta z salonu jako pokazówki, gry, zabawy czyli tor i przejazdy zręcznościowe , zabawy na 1/4 mili) i oczywiście do tego nagrody
6 uczestników czyli nas :D określenie się wcześniej ile przyjedzie by uniknąc czegoś takiego jak było w Wawie , byłem współorganizatorem i miało być około 80-120 aut a przyjechało około 200 więc sory nie dziwcie się że niektórzy się nie pomieścili :( oczywiście przykro mi z tego powodu.
7 fajnie by było mieć sponsora ale z tym jest bardzo ciężko jeśli nie jesteśmy zżeszonym klubem.
8 fajnie mieć jakąś ochronę jeśli będzie więcej autek
9 jeśli to ma być oficjalnie to musimy miec pozwolenia od policji i władz miasta a także karetkę, i straż pożarną
10 zaplecze techniczne czyli jakies toy toye może przenośny bar ECT
11 REGULAMIN ZLOTU bezwzględnie przestrzegany jak się coś nie podoba to do domu wypierdatki ja nie mam zamiaru się użerać z osobami nie mającymi zielonego pojęcia ani wyobraźni, na AKP byłoby kilka wypadków przez takie osoby.
łamiesz regulamin pakujesz manatki i wyjazd ze zlotu . czy pileś czy nie nie interesuje mnie to .
jak mi się coś przypomni to też napisze
pozdro

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 18 gru 2007, 21:19

jednego doświadczonego organizatora już mamy (patrz wyżej) <ok>
Dredziu, obawiam się tylko że jak będziemy chcieli organizować taki "oficjalny" zlot to za dużo nas to wyniesie :roll:

poza tym, jak to zawsze ma miejsce w takich sytuacjach... miesiąc przed imprezą 50-75% osób zadeklarowanych zrezygnuje

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 18 gru 2007, 21:22

cobra, dlatego wskazane są zadatki :-)

dolar
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: dolar » 18 gru 2007, 21:42

Witam!
Pomysl jest niekiepski!
Oczywiscie na taka impreze pisze sie na 100%
Jestem z Czestochowy wiec czysto organizacyjnymi sprawami (kwadrat wyznaczony kilka postow wyzej) niestety zajac sie nie moge.
Zgadzam sie na okres letni, miejsce (ten "magiczny" ;-) kwadrat ), forsa przed impreza!
Kolega DRED ma racje w tych Jego (bez urazy) wyliczeniach od 1-11 pozadek musi byc "byle jaki" ;-) ale wazne zeby byl . Faktycznie z tym 7 punktem to ciezko chyba.
Dokladnie kolego Ogr - jak ktos wplaci forse to raczej postara sie jej nie "wywalic w bloto" -jak to sie mowi.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 19 gru 2007, 11:12

Labiel pisze:Warszawa leży bardziej na wschodzie niż w centrum, tak jak Poznań na zachodzie. Centrum to tak bardziej czworokont z rogami w Poznaniu, Łodzi, Warszawie i Toruniu.
No, no Warszawa albo Toruń, ewentualnie Łódź, dobrze kombinujesz <mikolaj>

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 19 gru 2007, 11:50

Dopisuję się do listy, termin letni. <ok>
Co do organizacji to się dostosuję, mogą być przedpłaty <tance>

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 19 gru 2007, 15:49

Nie mam nic przeciwko a nawet jestem za. Sama organizacja to dość czasochłonne zajęcie. TKAudi i LKAudi bedzie organizowało majówke w Ciechanowie. To tak dla przykładu. Jednak trzeba jednak spojrzeć też na inne kluby aby nie było tak jak we wrześniu gdzie był AKP w Pieczyskach pod Bydgoszczą a w niedziele w Warszawie Audi 80 Klub miał zlot... Kolidowało i część ludków musiała wybierać. Dlatego może najpierw zobaczmy jaki klub robi coś większego a potem wyznaczymy swój termin. napewno majówka i okolice 20-30 czerwca są zarezerwowane przez kluby. Majówka wiadomo a czerwiec to termin wypadu na Erupejski Zlot Audi w Kronach w Niemczech (wiem że sporo osób ma plan tam jechac)

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 19 gru 2007, 15:51

Na taki zlocik w okolicach Wawy piszę się oczywiście, ale co do organizacji to ciężko było by z moją pomocą, ze względu na mały okres wolnego czasu :-| Jeżeli jest ktoś kto się tym zajmie to owszem, przedpłaty, czemu nie. A regulamin musi być bezwzględnie przestrzegany.

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 19 gru 2007, 17:55

przedpłaty jak najbardziej, a regulamin... no to pierw trzeba by bylo go napisac, a termin - moze byc dowolny weekend miedzy majowka a okolicami 20-30 czerwca jak pisal Bloku.
ja sie pisze ;-)

DRED
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DRED » 20 gru 2007, 21:08

taki przykladowy REGULAMIN
REGULAMIN - Zlot Audi
I Zlot PKA80 Audi w .... 00.00.2008r.

ORGANIZATOR : zależy gdzi i kto

Lp. Funkcja Imię Nazwisko
1. Dyrektor rajdu .....
2. Przewodniczący JURY
3. Kierownik Trasy jeśli będziemy mieli jakiś tor
4. Zadania specjalne . ogarnainie niesfornych klubowiczów i takie tam
5. Linia Startowa
6. inne ...

Cel Imprezy:
Popularyzacja sportowych imprez popularnych i krzewienie zorganizowanych form turystyki kwalifikowanej. Doskonalenie umiejętności prowadzenia pojazdu w trudnych warunkach drogowych oraz w czasie poślizgu.
Wyłonienie Mistrzów I Zlotu PKA 80 2008
Uczestnictwo :
Udział w imprezie mogą brać zrzeszeni i nie zrzeszeni posiadacze sprawnego, dopuszczonego do ruchu po drogach publicznych pojazdu samochodowego. Uczestnikiem konkurencji samochodowej jest kierowca. Pasażerowie w liczbie dowolnej są osobami towarzyszącymi - dzielnie kibicują zawodnikom biorącym udział w konkurencjach.
Opłaty:
Koszt uczestnictwa od załogi wynosi: XX zł.
Opłat uczestnictwa dokonać należy w dniu imprezy. lub przedpłata na konto XXXXX zwrot pieniędzy nie będzie uwzględniany.

Organizator w kosztach zapewnia :
- udział w imprezie wraz z otrzymaniem materiałów dot. przebiegu imprezy.
- udział w konkurencjach samochodowych.
- możliwość zdobycia pucharu za zajęcie 1-go, 2-go i 3go miejsca w konkurencjach w klasach FWD i quattro.
- możliwość doskonalenia techniki jazdy na torze w ........
- sprawdzenie umiejętności prowadzenia pojazdu .

PROGRAM IMPREZY: Sobota 00.00 2008 - miejsce imprezy / GODZINY.
- przyjmowanie zgłoszeń 9.00 &#8211; 10,00
- rozpoczęcie startów 10.30
- Zakończenie startów i przejazd do Ośrodka w ..... 16.00
- Uroczyste rozdanie nagród i dyplomów ( .... , ośrodek.......) 18,30 &#8211; 19,30
- Zakończenie rajdu , rozpoczęcie imprezy integracyjnej 20,00

ZAWODY
Podczas próby sprawnościowej w samochodzie może znajdować się kierowca legitymujący się prawem jazdy min. Kat. B. Obowiązkowe jest zapięcie pasów bezpieczeństwa.
Obowiązuje podział na 2 klasy ze względu na rodzaj napędu:
- FWD &#8211; auta z napędem na przednią oś
- quattro &#8211; auta z napędem na 2 osie
Ukrywanie rodzaju napędu jest równoznaczne z wykluczeniem z zawodów. W sytuacji gdy ilość zawodników w klasie będzie mniejsza niż 6, klasa automatycznie będzie przeniesiona do klasy drugiej.
Zawodnicy pokonują wytyczony pachołkami i szykanami, odcinek toru. Czas przejazdu jest mierzony od momentu startu do momentu zatrzymania za linią mety. Start i meta następuje z pozycji zatrzymanej.

INFORMACJE DODATKOWE
- Zawodników obowiązuje wyposażenie samochodu zgodnie z przepisami prawa o ruchu drogowym. Niedopuszczalne jest używanie ogumienia łysego lub opon typu slick.
- Zalecany start w kaskach ochronnych.
- Zabrania się niebezpiecznej jazdy oraz przekraczania prędkości 20 km/h poza wyznaczonym torem podczas konkurencji. Wszelkie próby łamania tego zakazu będą skutkowały natychmiastowym i nieodwołalnym wydaleniem z terenu zlotu.
- Przed startem będzie przeprowadzone badanie / techniczne / regulaminowe mające na celu wyeliminowanie aut niesprawnych technicznie, sprawdzenie posiadania wymaganej gaśnicy, braku wycieków płynów z samochodu oraz weryfikacji danych podanych w karcie uczestnika.
- Na teren odbywania się prób sprawnościowych wjazd możliwy jest tylko samochodem. - Niedopuszczalne jest przemieszczanie się pieszych.
- Zawodnicy podporządkowują się bezwzględnie poleceniom organizatora.

ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Organizator nie ponosi odpowiedzialności za wszelkie szkody i zdarzenia spowodowane przez zawodników w stosunku do osób trzecich i ich mienia, oraz w stosunku do uczestników zawodów. Zawodnik bierze udział w zawodach na własną odpowiedzialność i na własne ryzyko.

UBEZPIECZENIE
Wymagane jest od zawodnika posiadanie aktualnego ubezpieczenia OC oraz aktualnego badania technicznego pojazdu. Zalecane jest posiadanie ubezpieczenia AC i NNW.
Ostateczna interpretacja regulaminu należy do organizatora.
O Sprawach nie rozstrzygniętych w/w regulaminem decyduje organizator.

Jeszcze jedna informacja : Obowiązkowy jest duży bagaż - HUMORU.

Organizatorzy imprezy życzą przyjemnej zabawy, przygody turystycznej oraz bezpiecznej jazdy .

myślę , że coś takiego powinno wystarczyć
oczywiście daty , godziny i miejsca zabawy będą poprawione jak tylko się coś wyklaruje.

co do zbierania kaski przed to jak najbardziej jestem za bo:
po pierwsze jeśli ktoś(przykładowo 80 osób) zadeklaruje przyjazd i zarezerwujemy miejsca w ośrodku wypoczynkowym i potem przyjedzie tylko 50 osób to i tak za te 30 osób trzeba będzie się rozliczyć z ośrodkiem i wiadomo, że nikt nie chciałby tego pokrywać z wlasnej kieszeni
jeśli natomiast ktoś zaplaci i nie przyjedzie jego problem kaski nie otrzyma z powrotem
po za tym jest jeszcze jeden aspekt . Za niektóre rzeczy trzeba zaplacić przed zlotem, a nie każdy ma aż tyle gotówki by wyłożyć przed i czekać aż się zwróci.

co do kwestii organizacji zlotu w terminie nie kolidujacym z innymi klubami to warto na to spojrzeć. JA np na letni zlot AKP jade bezwarunkowo. Ostatnio tez tak było że wybrałem zresztą razem z JMM'em zlot w Pieczyskach niż spocik pod M1 w Wawie.

jeszcze co do porządku to BEZCEREMONIALNIE BĘDĘ USUWAŁ GOŚCI co wsiadają do autka po wypiciu , nie przestrzegają regulaminu i jeżdżą gdzie popadnie i jak popadnie , a najgorszym jest jak jeździ z prędkością większa od 30km/h między autami i ludźmi. Miałem kilka takich akcji i niewiele brakowało do wypadku, co sie oczywiście wiąże z nieprzyjemnościami :(. Na torze w Łodzi także był przypadek gdzie kolo wjechał sobie na tor kiedy inne auto startowało i jechało czasówkę. mało co by była nie czasówka a czołówka. Dlatego PRZESTRZEGAM organizatorów o BEZWZGLEDNE stosowanie kary wywalenia ze zlotu.!!!!!!!!!!!

pozdrawiam heh ale się rozpisalem :D

Awatar użytkownika
Daniello85
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Daniello85 » 20 gru 2007, 21:39

DRED skoro masz jakies doswiadczenie w takich imprezach to moze bys sie zajoł organizacją pierwszego zlocu PKA

And-sto

Post autor: And-sto » 20 gru 2007, 21:55

Fajna sprawa! ale tak jak to pisaliśćie "kwestja do dogadania" .
Jeśli chodzi o letnie miesiące uważam , że warto byłoby zrobić taki zlot w miejscu atrakcyjnym turystycznie :lol:
Np. nad morzem , gory albo namazurach lub w innych podobnych miejscach.
tak , żeby byl jeszcze na coś popatrzeć oprocz naszych niuń :lol:

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”