Audi 80 B4 1.9 TDI 1Z+ dyno
Dzisiaj w końcu ogarnąłem temat z nagłośnieniem
Zajęło mi to co prawda z 4h no ale
w bagażniku zagościł wzmak + głośnik
tak oto gra
Przez ścianę grodziową przebiłem się na lewo w dół od serwa, potem progiem, i pod kanapą do bagażnika.
Od aku do bagażnika trzeba liczyć 7m kabla zasilającego, +1m na mase.
tak to wygląda w komorze silnika
Z takich ciekawszych rzeczy to przyszły mi żaróweczki, z tym, że nie założyłem bo już nie miałem sił i zrobie to jutro i zamówiłem sobie kierownicę z S2
Zajęło mi to co prawda z 4h no ale
w bagażniku zagościł wzmak + głośnik
tak oto gra
Przez ścianę grodziową przebiłem się na lewo w dół od serwa, potem progiem, i pod kanapą do bagażnika.
Od aku do bagażnika trzeba liczyć 7m kabla zasilającego, +1m na mase.
tak to wygląda w komorze silnika
Z takich ciekawszych rzeczy to przyszły mi żaróweczki, z tym, że nie założyłem bo już nie miałem sił i zrobie to jutro i zamówiłem sobie kierownicę z S2
Najpierw było bez peszelka, ale znalazłem w garażu i wolałem założyć... nie przeszkadza mi on, a różnie to bywa...
_________
Dzisiaj zmieniłem żarówki
Philips Blue Vision na postojówki, i Tungsram Superlight Bluish na mijania...
z tym, że się okazało, że postojówki jednak miałem W5W
na złomie wydarłem gniazdo T4W, ale tylko jedno, i z prawej strony mam postojówkę Philipsa a z lewej zwykłą
i teraz albo musze ogarnąć gniazdo, albo kupić komplet żarówek W5W
na zdjęciu, może efektu dużego nie ma, ale w rzeczywistości w nocy robi robote
dodatkowo zrobiłem sobie dzisiaj podświetlenie przycisku do regulacji świateł - miałem zrobić na ledzie ale zgubiłem rezystor, i dałem 2 żaróweczki i w miare ok świeci...
wymieniłem też, żarówki podświetlenie nawiewów - od razu przyjemniej w nocy
z takich smutniejszych rzeczy to pękł mi dzisiaj przewód powrotu od paliwa (na łączniku koło baku)
_________
Dzisiaj zmieniłem żarówki
Philips Blue Vision na postojówki, i Tungsram Superlight Bluish na mijania...
z tym, że się okazało, że postojówki jednak miałem W5W
na złomie wydarłem gniazdo T4W, ale tylko jedno, i z prawej strony mam postojówkę Philipsa a z lewej zwykłą
i teraz albo musze ogarnąć gniazdo, albo kupić komplet żarówek W5W
na zdjęciu, może efektu dużego nie ma, ale w rzeczywistości w nocy robi robote
dodatkowo zrobiłem sobie dzisiaj podświetlenie przycisku do regulacji świateł - miałem zrobić na ledzie ale zgubiłem rezystor, i dałem 2 żaróweczki i w miare ok świeci...
wymieniłem też, żarówki podświetlenie nawiewów - od razu przyjemniej w nocy
z takich smutniejszych rzeczy to pękł mi dzisiaj przewód powrotu od paliwa (na łączniku koło baku)
Ostatnio zmieniony 05 gru 2015, 23:05 przez Maciek94, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio nic się za wiele nie działo, zostały wymieniony przewody paliwowe bo się rozciekły przy baku...
Z rzeczy które cieszą to wpadła kierownica od S2 :mrgreen: kupiona w idealnym stanie za śmieszne pieniądze <ok>
kierownica wygląda jak dla mnie mega! i fajnie się ją trzyma
dodatkowo, kupiłem na postojówki diody LED białe i teraz światło jest w końcu w pełni białe - wrażenia z jazdy w nocy bardzo pozytywne
dodatkowo, postanowiłem sobie wyrezać podświetlenie schowa w konsoli centralnej, podpiąłem się pod żarówkę zapalniczki i użyłem do tego paska ledowego z 3 diodami - mnie sie efekt podoba
Zamówiłem sobie też radyjko CB i teraz muszę wymyślić gdzie je umiejscowić, oraz którędy antene i gdzie zasilanie ale ta instalacje zostaje na następny weekend
tak się prezentuje wnętrze:
i tak zapytam jeszcze, takie kopcenie jest normalne?
dodam, że samochód jest po chipie
Z rzeczy które cieszą to wpadła kierownica od S2 :mrgreen: kupiona w idealnym stanie za śmieszne pieniądze <ok>
kierownica wygląda jak dla mnie mega! i fajnie się ją trzyma
dodatkowo, kupiłem na postojówki diody LED białe i teraz światło jest w końcu w pełni białe - wrażenia z jazdy w nocy bardzo pozytywne
dodatkowo, postanowiłem sobie wyrezać podświetlenie schowa w konsoli centralnej, podpiąłem się pod żarówkę zapalniczki i użyłem do tego paska ledowego z 3 diodami - mnie sie efekt podoba
Zamówiłem sobie też radyjko CB i teraz muszę wymyślić gdzie je umiejscowić, oraz którędy antene i gdzie zasilanie ale ta instalacje zostaje na następny weekend
tak się prezentuje wnętrze:
i tak zapytam jeszcze, takie kopcenie jest normalne?
dodam, że samochód jest po chipie
Conectic, zderzak jest trochę pokiereszowany i wisi, stąd to niedopasowanie
Jakiś kolega z grupy Miłośników Audi na FB zrobił mi wirtualną glebe w aucie
Podoba mi się i to nawet na tych felgach a jakby tak wsadzić 16tki, z ładnym rantem w polerce... <ok>