[B4 1.9 1Z] K2 Militec 1
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 1.9 1Z] K2 Militec 1
Czy ktoś stosował ten specyfik i może coś powiedzieć o jego praktycznym działaniu. Ulotki czytałem i chciałbym je skonfrontować z praktyką.
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
Ja zalałem ładne lata temu do 2-u litrowego diesla w setce C2 .
Była zauważalna poprawa w zużyciu oleju ( jeździłem na półsyntetyku i go nie brał ) jak i poprawa kultury pracy .
Jedna uwaga ja lałem oryginał z hameryki .
Jak ten z K-2 ma się do oryginału trudno powiedzieć .
Nawet zapytałem o to u przedstawiciela oryginału lecz nie otrzymałem żadnej odpowiedzi .
Mimo wszystko nalałem takie nie wiadomo co do Peugeot 1100 , zabić go nie zabił ale różnicy żadnej nie zauważyłem .
Proponuje , napisz do K-2 czy mają jakąś gwarancje jakości / certyfikat oryginału .
Jak nie chcesz się w to bawić to dolej , zabić go nie zabije , może pomoże ,
Tylko pamiętaj o zamieszczeniu swoich opini / obserwacji po użyciu .
Była zauważalna poprawa w zużyciu oleju ( jeździłem na półsyntetyku i go nie brał ) jak i poprawa kultury pracy .
Jedna uwaga ja lałem oryginał z hameryki .
Jak ten z K-2 ma się do oryginału trudno powiedzieć .
Nawet zapytałem o to u przedstawiciela oryginału lecz nie otrzymałem żadnej odpowiedzi .
Mimo wszystko nalałem takie nie wiadomo co do Peugeot 1100 , zabić go nie zabił ale różnicy żadnej nie zauważyłem .
Proponuje , napisz do K-2 czy mają jakąś gwarancje jakości / certyfikat oryginału .
Jak nie chcesz się w to bawić to dolej , zabić go nie zabije , może pomoże ,
Tylko pamiętaj o zamieszczeniu swoich opini / obserwacji po użyciu .
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
Siemka wam mam maly problem nie mialem swiatel dlugich i poczytalem ze mozna samemu wyczyscic styki tak tez zrobilem. a w nastepstwie tego nadal nie ma dlugich deska przestala sie podswietlac przeciw mgielne przestaly dzialac i radio tez juz nie podswietla sie pozycje zniknely ale tylko po prawej stronie. A jak wlacze prawy kierunek to sie wtedy dlugie wlaczaja. Moze ktos mial podobnie ratujcie
Coś ci się pomieszało kolego. Nie ten temat. Ja kiedyś zalałem ceramizer do silnika i ewidentnie silnik się wyciszył.dejmian5 pisze:Siemka wam mam maly problem nie mialem swiatel dlugich i poczytalem ze mozna samemu wyczyscic styki tak tez zrobilem. a w nastepstwie tego nadal nie ma dlugich deska przestala sie podswietlac przeciw mgielne przestaly dzialac i radio tez juz nie podswietla sie pozycje zniknely ale tylko po prawej stronie. A jak wlacze prawy kierunek to sie wtedy dlugie wlaczaja. Moze ktos mial podobnie ratujcie
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nie pisał bo raczej widocznych efektów nie ma. Ja wlewałem przy 2 wymianach oleju, wlałem do skrzyni i wspomagania. Wlałem w drugim samochodzie do silnika i skrzyni a nawet do oleju w kosiarce. W żadnych z nich nie zauważyłem ani negatywnych ani pozytywnych efektów. Powiem szczerze że wolę wydać sporo kasy na dobry olej niż na jakieś dodatki. Również w skrzyni wolę wymienić olej co kilka lat lub 100tys niż dolewać ceramizery, militeki czy inne dodatki...Krzysiek 84 pisze:Munior u siebie stosuje i póki co, nic złego nie pisał o nim.
No cóż wychodzi na to że oryginał to oryginał a nie jakiś rozcieńczony efekt marketingu .
Jak pisałem na oryginale miałem wyraźną poprawę kultury pracy silnika (cichszy , bardziej elastyczny , stary silnik przestał brać olej , szybsze kręcenie przez rozrusznik przy odpalaniu ).
Oryginał można nabyć w necie lecz jest sporo droższy .
"Pakowacze" biorą od nich dużymi beczkami więc i opinii nie chcieli na ich temat wystawiać.
Takie czasy .
Jak pisałem na oryginale miałem wyraźną poprawę kultury pracy silnika (cichszy , bardziej elastyczny , stary silnik przestał brać olej , szybsze kręcenie przez rozrusznik przy odpalaniu ).
Oryginał można nabyć w necie lecz jest sporo droższy .
"Pakowacze" biorą od nich dużymi beczkami więc i opinii nie chcieli na ich temat wystawiać.
Takie czasy .
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Ja osobiście nie wierzę w takie bajki jak lepsza kultura pracy czy mniejsze spalanie oleju. 200ml dodatku nie zmieni kultury pracy silnika. co innego nowy olej a nie militek czy rozlewany w Polsce czy oryginalny hamerykański. To nic innego jak efekt placebo. Założę się że jak by ktoś nie wiedział że tego dolałeś to by nie zwrócił uwagi że silnik inaczej pracuje...