Jakiś czas temu miałem problem z odpaleniem auta (musiałem gazować go po odpaleniu) a w czasie jazdy czasem szarpało. Zauważyłem pod maską że kable zapłonowe dość mocno między sobą iskrzą więc postanowiłem je wymienić.
Kupiłem komplet kabli zapłonowych firmy Beru i faktycznie teraz mi już normalnie odpala i chodzi płynnie ale w nocy widzę że nadal one iskrzą między sobą (mniej jak poprzednie ale jednak).
Oddałem je na gwarancje do sklepu i wróciły dzis do mnie i według producenta są sprawne i nie wymienili mi ich. Sprzedawca powiedział że słyszał że niektóre auta tak mają że kable iskrzą między sobą ale w niczym to nie przeszkadza (szczerze mówiąc nie bardzo wierzę w tą bajkę).
Powiedzcie jak to według was wygląda? Trafiłem na trefne kable czy coś innego może powodować że one iskrzą?
Boję się ze po prostu po jakimś czsie te iskrzenie uszkodzi izolację tych kabli i znów zacznie szarpać
[B4 2.0 ABT] Problem z kablami zapłonowymi
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Za duza przerwa powoduje wiesze napięcie, ale moim zdaniem producent przygrał w banbuko bo sprawna izolacja wytrzyma więcej niż istniało by bo tak są projektowane. Jeszcze te stwierdzenie
Masz jakieś dokumenty pisemne od producenta??
to już całkiem zagranie w h.....Jarek_1988 pisze:Sprzedawca powiedział że słyszał że niektóre auta tak mają że kable iskrzą między sobą
-
- Forum Audi 80
A jesli zmieniłbym przerwe na świecy to może pomóc?Jarewa pisze:Za duza przerwa powoduje wiesze napięcie, ale moim zdaniem producent przygrał w banbuko bo sprawna izolacja wytrzyma więcej niż istniało by bo tak są projektowane. Jeszcze te stwierdzenieto już całkiem zagranie w h.....Jarek_1988 pisze:Sprzedawca powiedział że słyszał że niektóre auta tak mają że kable iskrzą między sobą
Sprzedawca pokazał mi odpowiedz od producenta i przeczytałem ją ale musiałem oddać. Było napisane po prostu że nie zauważyli wady przezemnie wspomnianej i uważają że kable są sprawne dlatego oddają