[all] oslony termiczne na podwoziu
[all] oslony termiczne na podwoziu
czy ktos sie orientuje czym te metalowe oslony ukladu wydechowego na podwoziu sa pokryte??:)
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ztego co kojarzę to chyba są ocynkowane ja to tak zrobiłem
viewtopic.php?p=37232&highlight=#37232
viewtopic.php?p=37232&highlight=#37232
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety muszę cię zmartwić bo nie w każdym. Nie wiem od czego to zależy ale u jednych osłony są z aluminim tak jak piszesz a u innych tak jak u mnie są stalowe i były kryte prawdopodobnie cynkiem ale galwanicznie. Chyba żę się mylę. Ale tak powiedział mi mój brat który pracuje w zakładach galwanicznych i lakierniczych. PozdrawiamMobilek pisze:Witam
osłony są zrobione z aluminium
pozdro
wlasnie odebralem dwie oslony termiczne z galwanizerni - dwie, bo dalem na probe do zrobienia, ale zrobie teraz wszystkie...
a efekt taki ze mi kopara opadla :mrgreen:
byly wytrawione z syfu w kwasie a potem ocynkowane galwanicznie i taki jest efekt tego <ok>
sa jak nowe,
jak robic to robic tak by bylo na tip top
a efekt taki ze mi kopara opadla :mrgreen:
byly wytrawione z syfu w kwasie a potem ocynkowane galwanicznie i taki jest efekt tego <ok>
sa jak nowe,
jak robic to robic tak by bylo na tip top
Witam szanownych kolegów,mój problem polega na tym iż w mojej Audi osłony nadgryzł ząb czasu w stopniu takim, że wcale ich już nie ma ;(,niestety przeszukałem dziesiątki auto-szrotów i niestety nigdzie nie znalazłem osłon w niezłym stanie,na all....też się nie pokazują. Chciałbym Was prosić o jakieś rady,co można z tym zrobić ?! Od razu mówię,że nie interesują mnie maty termiczne;)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.