Witajcie. Mam ori soczewki helli do audi b4 i chciałem wymienić zarówki na coś lepszego.
Chodzi mi o jakies philips, osram, tungsram.
Tylko czy w soczewkę można włożyć każdą odmianę żarówki h1 (night breaker, + 50%, itp) czy pewnych modeli trzeba sie wystrzegać ? ( nie chodzi mi o trwałość żarówki, tyko o to czy w soczewce będzie świecić prawidłowo)
Dzięki wielkie za jakies porady.
[b4 coupe] Jakie h1 w soczewkę?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Wszytko zależy czego oczekujesz od żarówek.Jeśli jasnego światła to bierz któreś z Philipsa lub Osram jednak ich żywotność jest dużo mniejsza.Jeśli trochę mniej jasnego światła tylko dłuższej żywotności bierz Tungsramy - ja jestem z nich bardzo zadowolony a wcześniejsze osramy czy philipsy działały góra 5 miesięcy.A jeśli chcesz bardzo mocnego światła to kup HID-y <ok>
Hidów nie chce. Nie mam ochoty kłócić się z Panami policjantami i robić przeglądy co kilka dni etc Nie wspominając już o rzeźbie ze spryskami itp
Kupiłem ostatnio tungsramy ale jeszcze do mnie nie dotarły, ale to były z serii +90% więc raczej szybko padną, dlatego pytam o cos sprawdzonego.
A czego oczekuje? W miarę białego światła (nie niebieskiego!) I dobrej widoczności w nocy.
Kupiłem ostatnio tungsramy ale jeszcze do mnie nie dotarły, ale to były z serii +90% więc raczej szybko padną, dlatego pytam o cos sprawdzonego.
A czego oczekuje? W miarę białego światła (nie niebieskiego!) I dobrej widoczności w nocy.
Ja myślałem że do soczewek są jakies specjalne h1 do tego typu lamp, ale skoro śmiało można wkładać np te tungsramy to chyba dobrego zakupu dokonałem i mam nadzieje, że jakis czas posłużą (teraz w zespolonych mam tungsramy + iles tam% h4 i ponad rok nie ma problemu z trwałością)
W takim razie dzięki;)
W takim razie dzięki;)