[b3 1.8] Ogień na gaźniku
[b3 1.8] Ogień na gaźniku
miałem problem związany z gaźnikiem i obudową filtra - spłonęła mi cała obudowa i kilka przewodów. przed spaleniem jak patrzyłem we filtr to gażnik był zalany benzyną po sam brzeg ale po schowaniu ssania benzyna zeszła, no wiec próbowałem go odpalić z popychu no i odpaliłem spłonął mi cały filtr jak mówiłem wyżej i niewiem co było przyczyną i co mam wymienić aby uniknąć podobnego przypadku. Jak by ktoś miał nie drogo obudowę do filtra do silnika RU to pewnie bym kupił.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 00:41 przez audiola, łącznie zmieniany 1 raz.
[80 B3 1.8 `89] ogień na gaźniku
No tak ale pierwszy raz mam taką akcje..... pytałem ala mechanika to powiedział że może coś z pływakiem się stało....
Zacznij od napisania czy masz LPG czy nie to wazne. Co do cofnięcia płomienia to do sprawdzenia ukł WN jeżeli to nie pomoze to sprawdź zawory czy gniazda sie nie wypaliły. To że zalało gaźnik to uszkodzony pływak (dziurka) lub zawór iglicowy nie trzyma, ale to do sprawdzenia po zdjęciu górnej pokrywy gaźnika.
jest ona w gazie, ale przy tej całe operacji gaz zaszedł mi szronem od parownika aż po sam gaźnik.... palić to się zaczęło głównie na filtrze
Re: [80 B3 1.8 `89] ogień na gaźniku
audiola pisze:jest ona w gazie, ale przy tej całe operacji gaz zaszedł mi szronem od parownika aż po sam gaźnik.... palić to się zaczęło głównie na filtrze
Czyli reduktor nie był ogrzewany, a to płynne to pewnie LPG było a nie benzynka
ciekły gaz?????! cały zawalony tym był gaźnik...
Myślisz wojtek26 że to może być przyczyna instalacji gazowej, a co z gaźnikiem czy jest powód żeby go wymienić ???