[B4 2.0 ABK] Spalanie 15/100 po generalnym remoncie silnika
[B4 2.0 ABK] Spalanie 15/100 po generalnym remoncie silnika
Witam. Potrzebuje pomocy ponieważ po remoncie silnika niunia pali 15/100. Jakieś pomysły? Dodam że sonda lambda Nowa Boscha, przepływomierz powietrza czyszczony, czujki temperatur Nowe. Błędów na komputerze brak. Według komputera diagnostycznego mechanika kat wyprzedzania zapłonu ok, pomiar emisja spalin robiony i książkowe parametry. Pozdrawiam.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wiem co miałeś na myśli a i owszem jest tam taka opcja ale jest to tylko kąt dynamiczy i prawie zawsze będzie oki bo ecu go zawsze będzie korygowałszu0653 pisze:Miałem na myśli to, że mechanik podłączył swój interfejsy diagnostyczny pod złącze OBDI i sprawdzał poszczególne dane z ECU.
Jak się auto zbiera w sensie czy ma moc bo abk jest mocno czuły na źle ustawiony zapłon.
Wydaje mi się ze to jeszcze nie jest 100% potencjału tego auta...zastanawia mnie też to że po zatrzymaniu się w miejscu i wbicu sztucznego to przy początku cofania auto jakby chwile się zastanawia i obroty silnika nie są płynne, tak samo przy korekcie do przodu bądź ruszania na parkingu z jedynki, obroty rosną na chwilę maleją i znów rosną już w sposób ciagly aż do odcięcia...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tylko ten kąt zapłonu odczytany z komputera musi się pokrywać z rzeczywistym kątem jaki można sprawdzić lampą.
Jakby nie było możliwości ręcznej regulacji położenia czujnika halla to temu wyświetlanemu przez komputer możnaby ufać. A jeśli mechanik tak sprawdzał to w tym silniku to zostawię to bez komentarza.
Jakby nie było możliwości ręcznej regulacji położenia czujnika halla to temu wyświetlanemu przez komputer możnaby ufać. A jeśli mechanik tak sprawdzał to w tym silniku to zostawię to bez komentarza.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: