Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Lampy Dayline

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
jack3631
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Lampy Dayline

Post autor: jack3631 » 18 gru 2015, 05:30

Witam zamierzam kupić Lampy Dayline i mam takie pytanie czy na homologacji E4 legalnie mogę poruszać się w Polsce .Na aukcji pisze że posiadają homologację europejską (na kloszu E4)

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 18 gru 2015, 10:20

Witaj,

pierwszy lepszy wynik googlowania rozjaśni, że E4 jest dopuszczone na terenie UE a krajem który ją wydał jest Holandia, także teoretycznie można na tym jeździć... Dlaczego "teoretycznie"? Z dobrego serca Ci radzę - odpuść sobie ten temat, póki te lampy będą nowe - będzie "oh i ah", z biegiem czasu jak każdy chiński szmelc za miskę ryżu, będziesz przepraszał swoje stare halogeniaki ;-) Chcesz soczewek - szukaj oryginałów, bo Audi80 to nie OpelCalibra (nie obrażając nikogo, bo to sami "szybcy i wściekli" polskich wiosek zepsuli wizerunek tego ładnego w seri auta)

jack3631
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jack3631 » 18 gru 2015, 13:33

Mam jeszcze jedno pytanie czy takie żarówki są legalne ???
http://allegro.pl/zarnik-xenon-h1-6000k ... 64898.html

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 18 gru 2015, 15:54

jack3631 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie czy takie żarówki są legalne ???
http://allegro.pl/zarnik-xenon-h1-6000k ... 64898.html
Ciekawie się zapowiada. Chińskie lampy i do tego również chiński ksenon. Będzie super. A tak poważnie jest to legalne ale w aucie odpowiednio przygotowanym do tego rodzaju światła. W wypadku naszych starych samochodów nie jest to w żaden sposób legalne. Nawet jak założysz soczewke i spryskiwacze lamp to i tak nie będzie to legalne. A do tych żarnikòw musisz mieć jeszcze przetwornice.

hubert26w
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Hubert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: hubert26w » 18 gru 2015, 16:53

Siema! Może dodam coś od siebie... Jak kupiłem swojego avanta to już miałem takie lampy plus clear na tyle. Gusta są różne i tyle mi się to nawet podoba. Osobiście gdybym kupował to raczej ori soczewkę. Może i estetycznie nie najgorzej to wygląda ale na pewno nie są lepsze od zwykłych ori. Na samych ledach które są postojówkami nie radzę próbować jeździć. Panowie w białych czapkach są uczuleni na nie ;-)! Na koniec najważniejsza kwestia. Klosz jest plastikowy i po kilku latach robi się pajęczyna i niezbyt ładnie to wygląda. Poza tym raczej ujemnie wpływa na widoczność w czasie nocnej jazdy. Pozostaje ratować się polerką. Robiłem sam ale efekt bez fajerwerków...

Awatar użytkownika
Tedi801
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tedi801 » 18 gru 2015, 18:53

hubert26w pisze:Siema! Może dodam coś od siebie... Jak kupiłem swojego avanta to już miałem takie lampy plus clear na tyle. Gusta są różne i tyle mi się to nawet podoba. Osobiście gdybym kupował to raczej ori soczewkę. Może i estetycznie nie najgorzej to wygląda ale na pewno nie są lepsze od zwykłych ori. Na samych ledach które są postojówkami nie radzę próbować jeździć. Panowie w białych czapkach są uczuleni na nie ;-)! Na koniec najważniejsza kwestia. Klosz jest plastikowy i po kilku latach robi się pajęczyna i niezbyt ładnie to wygląda. Poza tym raczej ujemnie wpływa na widoczność w czasie nocnej jazdy. Pozostaje ratować się polerką. Robiłem sam ale efekt bez fajerwerków...
Akurat u mnie efekt był całkiem spoko :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl