[Coupe 2,3 NG] Brak zasilania szyby pasażera
[Coupe 2,3 NG] Brak zasilania szyby pasażera
Witam, udało mi się dzisiaj naprawić mechanizm podnoszenia szyby pasażera ale po złożeniu wszystkiego do kupy nie działa. Po podłączeniu na krótko zasilania do silniczka szyba chodzi w obydwie strony. Dodam że nie działa zarówno na przycisku od strony kierowcy jak i pasażera. Czy prawa szyba ma osobny bezpiecznik? pozdrawiam
próbowałem już własnie. Również nie działa. A gdy podepnę przełącznik pasażera pod szybę kierowcy to działa. Więc przełącznik raczej ok. Wydaje mi się że stało się to gdy zablokował się mechanizm pasażera i próbowałem zamykać okno , silnik wtedy mógł pobierać zbyt duzy prąd . Czy jest możliwe że spalił się przekaźnik odpowiadający za szybę pasażera ?
Szyba pasażera nie jest chyba sterowana przekaźnikiem. Przekażnik odpowiada za zasilanie i utrzymanie zasilania po wyłączeniu zapłonu. I za opuszczanie szyby kierowcy.
Czy oba przełączniki podmieniałeś? Bo sterowanie idzie przez przełącznik po stronie kierowcy( ten od szyby pasażera) do przełącznika po stronie pasażera. I jeśli jeden z nich jest niesprawny to szyba może niedziałać.
A te włączniki lubią sie wypalać dlatego tak na nie się uparłem
Czy oba przełączniki podmieniałeś? Bo sterowanie idzie przez przełącznik po stronie kierowcy( ten od szyby pasażera) do przełącznika po stronie pasażera. I jeśli jeden z nich jest niesprawny to szyba może niedziałać.
A te włączniki lubią sie wypalać dlatego tak na nie się uparłem