[B4 2.0 ABK] Zacisk tylni hamulcowy
[B4 2.0 ABK] Zacisk tylni hamulcowy
Witam ponownie mam pytanko czy muszę wyciągnąć tloczka żeby wymienić te simeringi uszczelniające od strony dzwigienki recznego ? Bo mi z stamtąd cieknie płyn?
Dzięki to w takim razie nie będę się za to brać sam ,muszę warsztat odwiedzić :!:
Dodano: 2015-12-28, 15:14
A jednak sam ten zacisk rozbieram bo mam czas ,teraz pytanie wie ktoś czy lewy zacisk jest taki sam jak prawy ? Bo mam po regeneracji taki zacisk z prawej strony i bym go tylko przekręcił pasuje? Bo w tamtym roku robiłem prawą stronę
Dodano: 2015-12-28, 15:14
A jednak sam ten zacisk rozbieram bo mam czas ,teraz pytanie wie ktoś czy lewy zacisk jest taki sam jak prawy ? Bo mam po regeneracji taki zacisk z prawej strony i bym go tylko przekręcił pasuje? Bo w tamtym roku robiłem prawą stronę
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jak mogą być takie same? Przecież nawet sama linka od ręcznego przychodzi od dołu. Jak go obrócisz to musiała by być zamontowana od góry. Zresztą sama obudowa ma inny kształt. Nie szybciej było by zajrzeć pod samochód lub wpisać w google "audi 80 zacisk ham. tył" i obejrzeć zdjęcia niż pisać na forum i czekać na odpowiedź?
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Zaciski tylne da się zamienić stronami i przykrecic, jednak nie da się tak zamontowanego zacisku odpowietrzyc. Nawet przy użyciu specjalnego przyrządu ciśnieniowego. Odpowietrznik nie może być niżej niż wejście przewodu z płynem. Sprawdzone!
Ewentualnie można by spróbować najpierw odpowietrzyc zacisk a potem obrócić i przykrecic do góry nogami ale tego nie sprawdzałem
Ewentualnie można by spróbować najpierw odpowietrzyc zacisk a potem obrócić i przykrecic do góry nogami ale tego nie sprawdzałem
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Sprawdziłem! !! Różnił się tylko uchwytem na linkę recznego ale stary zregenerowałem już jeszcze muszę go odpowietrzyć bo pedał idzie w dół
Dodano: 2015-12-29, 12:42
Odpowietrzone wszystko ok nic nie cieknie narazie, ta ośka od ręcznego była już zjedzona wymieniłem po prostu z tamtego zacisku bo w tamtym była ok + nowe uszczelki
Dodano: 2015-12-29, 12:42
Odpowietrzone wszystko ok nic nie cieknie narazie, ta ośka od ręcznego była już zjedzona wymieniłem po prostu z tamtego zacisku bo w tamtym była ok + nowe uszczelki
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z