[80 B4] brak podświetlenia termometru
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Rozumiem że wyświetlacz działa poprawnie tylko podświetlenia brak? Mi też kiedyś padł znienacka i kupiłem drugi wyświetlacz. Przy montażu posprawdzałem dokładnie i wyszło że masy dobrej nie było . Teraz mam drugi na zbyciu Polecam na spokojnie dobrze połączenia posprawdzać i płytkę wyświetlacza pod lupę nawet...
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No nie jest takie proste jak ci się wydaje bo żarówka ma plus po zapłonie a masa jest sterowana.
Gdybyś chciał przerobić po ściemniaczu to musiał byś i masę dostarczyć i plus po ściemnianiu osobnymi kabelkami nie łącząc z płytka (zielony-masa, brazowy-plus po sciemniaczu)
A jak ma działać tylko cały czas po zapłonie to wystarczy masę dodać wtedy usuwasz tranzystor smd i w jego miejsce "gluta" by połączył i nawet trzy punkty najlepiej te dwa punkty bliżej żarówki to te małe po prawej stronie żarówki jak na zdjęciu.
Gdybyś chciał przerobić po ściemniaczu to musiał byś i masę dostarczyć i plus po ściemnianiu osobnymi kabelkami nie łącząc z płytka (zielony-masa, brazowy-plus po sciemniaczu)
A jak ma działać tylko cały czas po zapłonie to wystarczy masę dodać wtedy usuwasz tranzystor smd i w jego miejsce "gluta" by połączył i nawet trzy punkty najlepiej te dwa punkty bliżej żarówki to te małe po prawej stronie żarówki jak na zdjęciu.
nie mam zdjęcia, ale tam nic nie ma, jest zabudowane i nie wiem w sumie jak się zdejmuję tą obudowe...
ale jutro spróbuje to zdemontować
[ Dodano: 2016-01-12, 20:21 ]
Odpukać... Gdzieś od dwóch tygodni podświetlenie zaczęło działać, raz na jakiś czas przygaśnie na chwile, ale tak ogólnie to działa czary mary jakieś :mrgreen:
ale jutro spróbuje to zdemontować
[ Dodano: 2016-01-12, 20:21 ]
Odpukać... Gdzieś od dwóch tygodni podświetlenie zaczęło działać, raz na jakiś czas przygaśnie na chwile, ale tak ogólnie to działa czary mary jakieś :mrgreen: