[b3/b4 all]Brak ogrzewania
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Cześć, nie chciałem zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj, słuchajcie mam pytanko. U mnie audi nie chce grzać jak tylko przyjdzie mrozek. Podejrzewam gąbkę na klapie sterującej bo przy regulacji wyraźnie słychać te blachę która uderza w ścianki przy maxx i min wiec juz tej pianki raczej nie ma Z tego co czytam da rade to zrobić bez ściągania deski ale ram kolega nie miał klimatyzacji. I powiedzcie mi jak to wygląda w wersji z klima ? Tez się da bez problemu ? Czy to juz nie takie proste ? Jakie mogę napotkać problemy ? Klima manualna
Cześć, też podpinam się pod temat. Mam problem z grzaniem 94' klimatronic na elektrycznym panelu.
Silnik zagazowany od roku czasu, a od msca pojawił się problem. Wskaźnik na zegarach pokazuje max 60C i leci chłodne powietrze na nastawieniu ciepła max. Posiada może ktoś manual do klimatronic'a? Dziś spróbuje zrobić oddzielny obieg zamknięty na nagrzewnicy i ją przepłukać
ps. do nagrzewnicy wchodzi ciepły płyn na grodzi a wychodzi zimny
Silnik zagazowany od roku czasu, a od msca pojawił się problem. Wskaźnik na zegarach pokazuje max 60C i leci chłodne powietrze na nastawieniu ciepła max. Posiada może ktoś manual do klimatronic'a? Dziś spróbuje zrobić oddzielny obieg zamknięty na nagrzewnicy i ją przepłukać
ps. do nagrzewnicy wchodzi ciepły płyn na grodzi a wychodzi zimny
zrobiłem dziś oddzielny układ dla nagrzewnicy i przepłukałem ją dimmerem, wskaźnik temp na zegarach nadal pokazuje 60C natomiast poprawiło się grzanie, (wchodzi ciepłe do nagrzewnicy i wychodzi) moc wentylatora na pół jeszcze grzeje, ale jak dam więcej nadmuchu to już leci chłodne powietrze. Chyba czas na nową nagrzewnice, ale po za tym ciekawi mnie ta temperatura na wskaźniku