Cześc, od paru dni borykam sie z problemem stukania w silniku z prawej strony.
Stuka na zimnym, ciepłym, na wolnych obrotach jak i na wyższych (powyżej 2300 wydaje mi sie ze nie słychać, ale zetorek jednak wtedy sam z siebie tez jest głośniejszy wiec możne zagłuszać)
Wymieniałem wtryskiwacze na większe i jak robiłem jazdę próbna to wszystko było ok.
Stukanie pojawiło się po ustawianiu kąta wtrysku, jak ustawiłem to od tej pory zaczęło stukać (może to zbieg okoliczności)
Poniżej daje link do filmiku (oglądać w słuchawkach) i czekam na pomoc bo jednak trochę dziwnie się jeździ jak wiesz ze coś w serduchu stuka.
[B4 1.9 1Z] Stukanie, tylko czego??
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie ma takiej opcji mój drogi ,zeby w tym silniku , pasek przeskoczył na wałku rozrzadu ,czy na pompie wtryskowej ...to jest fizycznie nie możliwe ,na tak dużych kołach ...przeskakuje tylko i wylacznie na małym kole na wale ...na pozostałych dużych kołach ,można tylko żle ustawić ...A tak na marginesie ,to również nie ma opcji żeby rozrzad ot tak sobie przeskoczył ,bez powodu ...zwykle dzieje się to przy rozciągniętym ze starosci pasku (a czasem rozwulkanizowanym z powodu wycieku i działania na niego oleju czy ropy),ewentulanie jak napinacz jest napiety nie w tą stronę co trzeba , "popuszczenie " napinacza w lewą stronę ,powoduje poluzowanie spręzyny skrętnej w napinaczu ,a to w sprzyjających okolicznościach ,może skończyć się przeskokiem paska .Co niektórzy "spece" ,z uporem maniaka ,"napinają " napinacz w lewo ,co niejednokrotnie widziałem i poprawiałem ,a wszystkie instrukcje mówią wyrażnie ,że ma być napiety w prawo :roll:czokoloko1233 pisze:Przeskoczyl o 2zeby na wale, kamsta mozliwe ze u Ciebie ma walku przeskoczyl
-
- Forum Audi 80
- Kontakt: