Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.6 ADA] Nie odpala, brak iskry

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 24 gru 2015, 21:49

Piotrekdriver1 pisze:Sprawdź czy Ci palec w aparacie się obraca,może ścięło klinek na wałku pośrednim stąd brak iskry.
Akurat to jest zbedne w tym silniku bez tego i bedzie palił.

[ Dodano: 2015-12-24, 21:49 ]
Piotrekdriver1 pisze:Sprawdź czy Ci palec w aparacie się obraca,może ścięło klinek na wałku pośrednim stąd brak iskry.
Bez znaczenia sterowało by pompką paliwa jak i wtryskiem czuł by paliwo.

mma5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mma5 » 27 gru 2015, 14:54

Narazie doszedłem do tego iż przewody zapłonowe nie mają przejścia. Pewnie one powodują to że samochód nie chce odpalić. Jak zmienię na nowe to napiszę czy pomogło.

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 27 gru 2015, 16:41

Zobacz czy mas iskrę na cewce. Weź kawałek przewodu podłącz do masy zbliż do wyjścia cewki.

A nawet nowe przewody nie mają 100% przejścia. Zazwyczaj każdy ma aż 6 kilo-omów nawet nowy. A jak wsadzisz takie które nie stawiają oporu to może siać takie zakłócenia, że wszystko co elektroniczne może wariować.

Awatar użytkownika
staydark
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: staydark » 15 sty 2016, 09:26

mma5 pisze:Narazie doszedłem do tego iż przewody zapłonowe nie mają przejścia. Pewnie one powodują to że samochód nie chce odpalić. Jak zmienię na nowe to napiszę czy pomogło.
Witajcie,

Mam dokładnie taki sam problem. Zgasiłem auto (1.6 ADA 1993 Avant), a kolejnego dnia nie zapaliło. Zgadza się co do joty z powyższym problemem co u kolegi. Niby cewka, bo z cewki nie ma iskry. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki. Był spalony bezpiecznik nr 31 - 20A. Wymieniłem. Po wymianie ponownie się nie spalił. Prąd do modułu przy cewce (moduł i cewka osobna) dochodzi. Z cewki już nie ma iskry. Sprawdziłem inną cewkę ale nie identyczną - taką z modułem już na niej - ale nie daje nadal iskry. Skończyły mi się pomysły. Auto stoi i jest dramat. Mechanik nie ma ochoty szukać bo auto stare itd. Czy kolega mma5 poradził sobie z tym problemem?

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl