[80 B4 ALL] Linka od klamki
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Ja mam linkę przymocowaną na 2 plastikowe trzymacze wsadzone w blachę drzwi.Conectic pisze:Drzwi kierowcy chyba mają luzem linkę
Zmierz linkę - jaką masz długość ?TheEnd pisze:Własnie wypada a wchodzi tak miare ciezko patrzylem ale pekniecia nie ma
Ja mam ABT z '94 roku i wg ETKI mam tę krótszą linkę. Oryginalnie tę pękniętą też miałem krótszą. Z tym że ja zamawiałem w ASO oryginał - nie wiem jak z długością zamienników.
Wsadziłeś linkę dobrze w uchwyt w klamce ? Najpierw musisz zaczepić haczyk w oczko klamki, a potem bokiem ją wcisnąć w uchwyt. Sprawdź też czy nie ustawiłeś źle haczyka - powinien on łapać oczko w klamce "podchwytem" a nie "nachwytem" - czyli od dołu. Jeśli zamieniłeś, to musisz zamienić o 180stopni zaczepienie haczyka w zamku od drzwi.
Trzeba dość mocno ją docisnąć żeby zaskoczyła. Natomiast jeśli masz linkę dłuższą niż powinna być (porównaj ze starą) - to zawsze będzie wyskakiwać.
Odpisałem Ci w założonym przez Ciebie temacie, chociaż na moje oko to możesz mieć za długą linkę, dlatego wyskakuje.TheEnd pisze:caly czas spadalo az w koncu udalo sie skrecilem wszystko i klamka ciezko chodzi nw w czym jest problem ??
Tak nawiasem mówiąc to napisałeś kolego o tym samym problemie w 3 niezależnych wątkach, co wprowadza tylko niepotrzebne zamieszanie. :roll:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [80 B4 ALL] Linka od klamki
Informacja dla poszukujących właściwej linki / cięgna Bowdena:
u mnie w sedanie z 1994 roku było cięgno o nr OE 8A0837081 o długości 484 mm, wersje specjalne i policyjne mają 893837081B o długości 522 mm. Cięgna o długości 522 mm były standardowo montowane w Audi B3.
W sklepie sprzedawca powiedział, że te o długości 484 mm są niedostępne, na allegro można spotkać cięgna wykonywane przez Linex o długości 504 mm. Mnie było potrzebne "na już" więc zastosowałem te dłuższe (522 mm). Klamka działa prawidłowo, jedynie prowadzenie pancerza wymagało większego ugięcia niż oryginał. Żeby chodziło "lżej" przed montażem do pancerza cięgna wpuściłem parę kropel oleju i rozruszałem go.
u mnie w sedanie z 1994 roku było cięgno o nr OE 8A0837081 o długości 484 mm, wersje specjalne i policyjne mają 893837081B o długości 522 mm. Cięgna o długości 522 mm były standardowo montowane w Audi B3.
W sklepie sprzedawca powiedział, że te o długości 484 mm są niedostępne, na allegro można spotkać cięgna wykonywane przez Linex o długości 504 mm. Mnie było potrzebne "na już" więc zastosowałem te dłuższe (522 mm). Klamka działa prawidłowo, jedynie prowadzenie pancerza wymagało większego ugięcia niż oryginał. Żeby chodziło "lżej" przed montażem do pancerza cięgna wpuściłem parę kropel oleju i rozruszałem go.