Sprawdzałem i podejrzany jest wąż idąc od chłodnicy do termostatu. W sobotę będę u mechanika to ma mi to zrobić i koło pasowe wymienić )PieterB pisze:to posprawdzaj czy węże są mocno podokręcane bo ja sam tam ostatni dokręcałem bo coś się sączyło po trochurobitech pisze:Wcześniej miałem wymieniany termostat może coś mechanik słabo przykręcił. Czekam za kołem pasowym bo zamówiłem to wtedy podjade do mechanika.
[ Dodano: 2016-01-18, 21:04 ]
Wyciek zneutralizowany jednak niedokręcona była opaska węża ) Koło pasowe czeka na wymianę, bo mechanik stwierdził, że musi ściągać chłodnice aby dojść kluczem pneumatycznym teraz musze ustalić termin.
Dzisiaj dzwoniłem do serwisu Samko w Warszawie z zapytaniem o koszt wymiany oleju w automacie cena w miarę dobra 300 zł i ich części i olej także nie warto się samemu męczyć.
Ostatnio nie podoba mi się praca skrzyni tzn. efekt drżenia jakby za późno zrzucała 4 bieg a załącza go przy prędkości ok 70 km/h i przy ok tej prędkości redukuje na 3 bieg. Ostatnio jadąc ok 100 km/h poczułem jakby szarpnięcie raczej to od skrzyni. Zobaczę co powiedzą w serwisie
[ Dodano: 2016-01-22, 19:14 ]
Zimowo