[B4 1.9 1Z] wyciek z pompy wtryskowej
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A ja ci powiem ,że się mylisz 8-) ,i myślisz tak jak 99% osób ,którym się tam trafił wyciek .Ale na pewno nie cieknie ci z pod tego czujnika ,bo z pod niego nigdy nie cieknie ,tylko z pod dużego oringu głowiczki z której wychodza metalowe przewody wtryskiwaczy .Wymiana zwykle wymaga wyciągnięcia pompy ,i choć da się to zrobić bez jej wyciagania ,ja też zawsze wolę wyciągnąc do jego wymiany całą pompę ,bo po co się gimnastykować i męczyć z brakiem dostępu ,jak w dwie godziny można się wyrobić z wyciagnieciem uszczelnieniem i ponownym montażemAKREN83 pisze: Dziś zlokalizowałem dokładnie wyciek z pompy, leci mi dokładnie z pod czujnika który jest pod przewodami metalowymi
[ Dodano: 2016-01-19, 16:36 ]
Pompę "dyżurną ",po wymianie uszczelnień zawsze jakąś mam 8-) ,uszczelnic też mogę ,jak podeśle 8-)szymon_xd2 pisze:MUNIOR tam nie masz jakies pompy ? Albo jemu szczelnic nie chcesz ? Noo tylko , że auto uziemione na ok. 2 tygodnie
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Witam,
Mam taki problem, dziś zauważyłem wyciek z pompy wtryskowej. Dokładnie nie jestem w stanie określić z którego miejsca leci. Wydaje mi się że leci z zaworu początku wtrysku lub z sekcji tłoczącej. Bardzo proszę o informację czy jest możliwość wymiany oringu w zaworze początku wtrysku bez wyjmowania pompy???
Jak myślicie może lecieć z tego zaworu? czy obstawiać wyciek z sekcji?
Pozdrawiam.
Mam taki problem, dziś zauważyłem wyciek z pompy wtryskowej. Dokładnie nie jestem w stanie określić z którego miejsca leci. Wydaje mi się że leci z zaworu początku wtrysku lub z sekcji tłoczącej. Bardzo proszę o informację czy jest możliwość wymiany oringu w zaworze początku wtrysku bez wyjmowania pompy???
Jak myślicie może lecieć z tego zaworu? czy obstawiać wyciek z sekcji?
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Oczywiscie ze jest ,tyle ze nie kazdy da rade to zrobicslawek987 pisze: Bardzo proszę o informację czy jest możliwość wymiany oringu w zaworze początku wtrysku bez wyjmowania pompy???
Z pod N108 nie ma opcji zeby lecialo ,tylko z pod duzgo oringu sekcji ,ewntualnie puszcza oring sruby centralnej w sekcji ,ale to juz raczej rzadki przypadekslawek987 pisze:Jak myślicie może lecieć z tego zaworu?
17mm x 28mm x 7mm jak się nie mylę taki tak uszczelniacz jest,a reszta oringów to w zestawie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=59 ... ule_id=802
Munior jak sie pojawi to Ci powie na 100 bo on to juz na pamiec zna <ok>
Munior jak sie pojawi to Ci powie na 100 bo on to juz na pamiec zna <ok>