Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Podczas jazdy brakuję prądu.

ODPOWIEDZ
marcin320_13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Podczas jazdy brakuję prądu.

Post autor: marcin320_13 » 01 lut 2016, 13:29

Witam, mam kolejny problem w mojej 80, występuję on raz na jakiś czas, a mianowicie rok temu miałem taką stuację że jechałem sobie normalnie jakby nigdy nic i nagle radio zaczeło mi się wyłączać i włączać a kontrolka od abs zaczeła sie palić gdy dojerzdzałem do skrzyzowanie dałem auto na luz i samochód zgasł i za żądne skarby nie szło odpalić, aku rozładowane, stwierdziłem że czas wymienić aklumulator bo już nie trzymał, kupiłem bosha wsztko było ok przez około rok ostatnio miałem taką samą sytuacje tylko że po jakiś 10 min samochód normalnie odpalił jakby nic sie nie stało, ostatnio coraz częściej podczas jazdy zaczyna mi się palić kontrolka abs i juz wiem że coś się dzieje, ostatnio jadąc zaczeła mi sie palić, stąłem samochodem na poboczu zgasiłem, i probowałem odpalić i nic nawet nie zakręcił a po jakiś 5min odpalił i jechałem dalej w trase 50km i wszytko okej, a więc moje pytanie co mu dolega ?

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 01 lut 2016, 13:49

Jakieś połączenie elektryczne może niedomagać.
Sprawdź czy masa podłączona ze skrzynki akumulatora do silnika jest dobrze skręcona. Czy kabel łączący alternator i rozrusznik jest dobrze dokręcony po obu stronach i czy klemy są czyste.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl