Cześć, mam pytanie do osób znających się na lakiernictwie.
da rade to zamalować i jakość pocieniować żeby się w miare nie rzucało w oczy?
jest to biały akryl (zszedł wraz z naklejką)
mógłbym to zrobić np. tak, że zamalować sprayem robionym pod kolor i następnie krawędzie wygładzić papierem 1500-2500 na mokro i pasta?
dodam, że w tym miejscu i tak zazwyczaj jeździ antena cb, ale jestem w pewnym stopniu pedantem i drażni mnie to jak na to patrze i wiem, że coś takiego jest :mrgreen:
jest to w ogóle gra warta zachodu? (klapa kosztuje w tym kolorze ok 100zł w bdb stanie)
mam też malutki pęcherzyk rdzy w roku klapy na dole ale to już głupstwo...
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2016-01-31, 10:11 ]
Na przyszłość pamiętaj o tagowaniu i pisaniu w odpowiednich działach :!:
[B3, B4] Pytanie do lakierników
[B3, B4] Pytanie do lakierników
Ostatnio zmieniony 31 sty 2016, 10:10 przez Maciek94, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic tam nie papraj , bo tu tylko malowanie całej klapy ma racje bytu. Żadna zaprawka w tym miejscu nie wyjdzie, a robiona przez amatora, do tego który chce ją polerować na ostro papierem, to wyjdzie jak by duuuuży ptak nasrał. Jedyne logiczne rozwiązanie, to dorobić kółko z białej folii, i zakleić ten podkład , tak niby że taka podkładka pod antenkę dla zboczonego użytkownika. . Swoją drogą klapa już była lakierowana, więc kupowanie takowej pod kolor to raczej tylko po wcześniejszym porównaniu odcieni.
Rób jak chcesz, Twój samochód. Ja bym się nad taką limuzyną nie spuszczał, tylko zakleił i tyle, ostatecznie oddał bym do lakiernika, żadna robota okleić i prysnąć. Nie masz nigdy pewności że zakupiona klapa przyjdzie idealna ,czy kolor będzie pasował, i czy wcześniej nie była tynkowana ,malowana ,klepana.
mały v8, tą klape bym jechał osobiście kupować bo jest 30km ode mnie
[ Dodano: 2016-02-01, 16:18 ]
zrobiłem 80 kilometrów... i skończyło się na zje*aniu handlarzyka....
klapa na bokach poobdzierana, porysowana... lampy będące w zestawie popękane, siłowniki pordzewiałe...
w takim wypadku kupię spray i spróbuje sam to uratować jakoś
[ Dodano: 2016-02-01, 16:18 ]
zrobiłem 80 kilometrów... i skończyło się na zje*aniu handlarzyka....
klapa na bokach poobdzierana, porysowana... lampy będące w zestawie popękane, siłowniki pordzewiałe...
w takim wypadku kupię spray i spróbuje sam to uratować jakoś