Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 [2.0 E 16V ACE 140KM] Auto na lata :)

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
Deyna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi 80 B4 [2.0 E 16V ACE 140KM] Auto na lata :)

Post autor: Deyna » 02 lut 2016, 20:28

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Audi 80 B4 ACE 2.0 140KM, postanowiłem że się trochę pochwalę i zadam z dwa pytania ekspertom :) Więc:
Silnik: 2.0 E 16V 140KM + LPG
Przebieg: około 280tys.
Rok: 1994
Wyposażenie: el. szyberdach, wspomaganie, centralny, oryginalne alufelgi

Audi jest cała w oryginale (raczej zostanie), radio jeszcze na kartę w niej siedzi i oryginalne nagłośnienie.
Blacha oczywiście ocynk nigdzie nic nie gnije, żadnej rysy ani wgnieceń, wnętrze tak samo w ogóle nie zniszczone wszystko ładne zadbane.
Mankamentem jest to że jest w gazie i tylko na gazie chodzi, jest to albo bezpiecznik lub wymiana pompy paliwa, tak myślę. Poducha pod silnikiem też do wymiany ale to jak na auto z tych lat to normalne, tak samo licznik, jak to w tych modelach. Mam w planach zrobić jej zawieszenie z przodu i wszystko po kolei aby doprowadzić ją do oryginału.
Proszę o wasze rady co do niej, a tu parę zdjęć :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pytania :
Co myślicie o tej awarii z tą benzyną ?
Awaria z tymi niektórymi wkaźnikami na licznikach to normalne w tych Audi, tak słyszałem ale czy o prawda ?

Awatar użytkownika
Przemas80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemas80 » 02 lut 2016, 21:54

Ten silnik nie lubi kuchenki gazowej,a wtrysk jak bym miał zostawić od razu na digi czyli elektroniczny bym zmieniał,zegary Ci wogóle nie działają czy jakiś wskaźnik któryś?? z tym sobie poradzisz napewno. <ok> Powodzenia <piwo>

tomek103
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek103 » 02 lut 2016, 22:16

Miałem ten silnik tak samo jak ty w gazie. Wywal od razu gaz póki jeszcze pali. Jak nie działa na benzynie to zmierz ciśnienie pompy paliwa przed mechanicznym wtryskiem. Powinna pokazać zaraz po przekreceniu stacyjki 4bary. Jeżeli nie to mechaniczny wtrysk sie zatarl. Możliwe jeszcze wtryski padniete ale wątpię. Bardziej obstawiam ze poszedł strzał i uszkodzilo ci talerzyk i teraz zamiast podnosić się to przepuszcza lewe powietrze

Awatar użytkownika
Deyna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Deyna » 02 lut 2016, 22:29

Nie działa mi wskaźnik paliwa, licznik kilometrów i przebiegu, godziny nie ustawisz. Ile taka pompa mechaniczna kosztuje ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl