[B4] Pompka zamka centralnego - naprawa
Witam, podepnę się pod ten sam problem gdyż teraz jak zaczęły się mrozy chciałem otworzyć auto z kluczyka i tylko otwarło się moje kierowcy. Z pilota to samo. Sprawdziłem drzwi od pasażera lecz też tylko od pasażera się otwierają. W ogóle nie słychać pompy by pracowała. Ale jest różnica u mnie niż u kolegi gdyż u mnie światło wewnątrz auta prawidłowo działa.
Zakupiłem pompę na Allegro i przed chwilką ją podłączyłem i nadal nic. Teraz nie wiem czy ta co kupiłem też jakaś felerna czy co.
Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie jakie były możliwe pod maską i są ok.
Co robić ?
Zakupiłem pompę na Allegro i przed chwilką ją podłączyłem i nadal nic. Teraz nie wiem czy ta co kupiłem też jakaś felerna czy co.
Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie jakie były możliwe pod maską i są ok.
Co robić ?
Witam. Wiem, że odkopuję temat, lecz mam kolejne pytanie. Próbowałem przelutować te przekaźniki, lecz stwierdziłem, że kupie nową. Kupiłem nową identyczną pompkę. Podłączyłem i jedyne co się zmieniło to przy otwieraniu drzwi zapala się tylko jedno światło w środku kabiny po lewej stronie z tyłu tylko na chwilke - dosłownie mrugnięcie. Wiem, że pompa jest również odpowiedzialna za światło w kabinie. Jakieś tropy, pomysły żeby to naprawić ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[B4 2.0 ABT] Brak pompki centralnego zamka- kable w bagażnik
Witam, od momentu zakupu auta nie działał mi centralny zamek, brak reakcji na cokolwiek, wszystko zawsze manualnie kluczykiem było zamykane/otiwerane, dzisiaj wpadłem na pomysł, żeby wyciągnąć tą pompke i spróbować naprawić wg poradnika, ale było jej brak, zostały tylko te 2 wtyczki.
Czy te 2 wtyczki odpowiadają za centralny zamek? Bo patrzyłem na allegro pompkę centralnego, to pompka ma wejścia na 3 kostki:
Czy te 2 wtyczki odpowiadają za centralny zamek? Bo patrzyłem na allegro pompkę centralnego, to pompka ma wejścia na 3 kostki:
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Witam Panowie, podepnę się do tematu bo również mam problem z centralnym zamkiem, od zakupu auta nie działał w ogóle zamek centralny, więc pierwsze co mi przyszło do głowy to sprawdzić pompkę. Po jej rozebraniu okazało się że jest nie sprawna tzn ktoś chyba próbował ją naprawić lecz zepsuł całkiem. Dzisiaj zakupiłem niby sprawną pompkę i po podłączeniu na pusto pompowała, po zatkaniu otworu palcem przestała pompować. Założyłem gumowy przewód na króciec i przekręciłem kluczyk w drzwiach na zamknięcie, wszystkie drzwi się natychmiast zamknęły lecz kiedy próbowałem otworzyć to otworzyły się tylko jedne, te które otwierałem czyli kierowcy, dodam że podczas zamknięcia uruchomił się też alarm wraz z kierunkowskazami i czerwoną diodą w włączniku świateł przeciwmgielnych, teraz za każdym razem kiedy otworzę drzwi lub kiedy przekręcę kluczyk w stacyjce alarm wyje przez jakąś minute i przestaje lecz kierunki migają calutki czas. I mam pytanie, czy to jest wina pompki czy może czegoś innego, teraz pompka nie odzywa się w ogóle, nie pompuje, tak jakby była zablokowana na zamknięcie. Próbowałem odłączać i podłączać ale za każdym podłączeniem wszystkich trzech wtyczek załącza się alarm i kierunki, czerwona dioda także miga, nie wiem gdzie szukać usterki, w pompce, drzwiach a może gdzieś indziej, dodam iż krańcówki w drzwiach wszystkie sprawne, światełko wewnętrzne reaguje na każdą