Rympel 666
W zasadzie jak oglądałem Twoje auto, jakoś specjalnie dużo roboty nie będzie.
[ Dodano: 2015-06-13, 14:30 ]
Tak letko odświeżę temat, żeby pokazać, że nic się nie zmieniło. :mrgreen: Hehe, zakupów było mnóstwo, ale wszystko jeszcze na półkach...
Auto grzecznie stoi, czasem poryczy, taka sytuacja.
Więcej chyba się przy terrorze dzieje. Odchwaszczanie, przywracanie.
[ Dodano: 2015-06-13, 14:30 ]
Tak letko odświeżę temat, żeby pokazać, że nic się nie zmieniło. :mrgreen: Hehe, zakupów było mnóstwo, ale wszystko jeszcze na półkach...
Auto grzecznie stoi, czasem poryczy, taka sytuacja.
Więcej chyba się przy terrorze dzieje. Odchwaszczanie, przywracanie.
Cały czas się dzieje, wykonajmy mały up.
Zrobiłem trochę zakupów, kilka gratów pokażę, kilka jeszcze poczeka na pokaz, w sumie największe inwestycje szły w zbieractwo do drugiego starocia, ale czarny nie może tak utknąć.
Tutaj jakieś deale:
Dwa zestawy foteli, jeden założony do auta tymczasowo (jeszcze zobaczymy co z nimi dalej), a drugi docelowy czeka na zrobienie.
König:
Recaro Idealsitz Orthopäd 81:
Oczywiście tato sam nie będzie latał w recaro, jest i Recaro Young Sport Hero '15. :mrgreen:
Do całej tej układanki leci jeszcze taki temat:
Plus oczywiście większe heble, inne koła, itp. Ale to temat na kolejne prezentacje, oby do wiosny, bo sezon tuż, tuż. W każdym razie zaczyna się rozkręcać bolid.
A tak przy okazji ostatniego zlotu udało się ustrzelić małą sesję z bliźniakiem od Krzysia. Ot i ona.
2 x Typ85 quattro
No i tak przy okazji nawiążę z drugim pudłem.
Front przeszedł lifting od zakupu.
Przed:
Po: :mrgreen: (zregenerowane reflektory, nowy zderzak, fabryczne migacze, ramki, dokładka pod zderzak, kratka, listewki pod i nad lampy, spryskiwacze - nie ma ich jeszcze na fotach, ale siedzą już na aucie)
Tył przed:
Tył już z nowym wydechem (kompletnym w oryginale od downpipe do końca):
Tył obecnie (nowe lampy i nowy zderzak):
Tutaj trochę z ożywionym podświetlaniem:
Generalnie w terrorze wszystko już działa, elektryka szyb, lusterek, podrzewanie luster, podświetlenia, itd., itp. Silnik też przeszedł full serwis, napędy i hamulce podobnie. Stos gratów kupiony, czeka grzecznie, ale ostatnio mam dylematy czy iść w odbudowę czy coś innego. Zobaczymy...
Zrobiłem trochę zakupów, kilka gratów pokażę, kilka jeszcze poczeka na pokaz, w sumie największe inwestycje szły w zbieractwo do drugiego starocia, ale czarny nie może tak utknąć.
Tutaj jakieś deale:
Dwa zestawy foteli, jeden założony do auta tymczasowo (jeszcze zobaczymy co z nimi dalej), a drugi docelowy czeka na zrobienie.
König:
Recaro Idealsitz Orthopäd 81:
Oczywiście tato sam nie będzie latał w recaro, jest i Recaro Young Sport Hero '15. :mrgreen:
Do całej tej układanki leci jeszcze taki temat:
Plus oczywiście większe heble, inne koła, itp. Ale to temat na kolejne prezentacje, oby do wiosny, bo sezon tuż, tuż. W każdym razie zaczyna się rozkręcać bolid.
A tak przy okazji ostatniego zlotu udało się ustrzelić małą sesję z bliźniakiem od Krzysia. Ot i ona.
2 x Typ85 quattro
No i tak przy okazji nawiążę z drugim pudłem.
Front przeszedł lifting od zakupu.
Przed:
Po: :mrgreen: (zregenerowane reflektory, nowy zderzak, fabryczne migacze, ramki, dokładka pod zderzak, kratka, listewki pod i nad lampy, spryskiwacze - nie ma ich jeszcze na fotach, ale siedzą już na aucie)
Tył przed:
Tył już z nowym wydechem (kompletnym w oryginale od downpipe do końca):
Tył obecnie (nowe lampy i nowy zderzak):
Tutaj trochę z ożywionym podświetlaniem:
Generalnie w terrorze wszystko już działa, elektryka szyb, lusterek, podrzewanie luster, podświetlenia, itd., itp. Silnik też przeszedł full serwis, napędy i hamulce podobnie. Stos gratów kupiony, czeka grzecznie, ale ostatnio mam dylematy czy iść w odbudowę czy coś innego. Zobaczymy...
Kupiłem regenerowane odbłyśniki, ale nie mam pojęcia kto je robił.
Na tą chwilę brązowy już odjechał do nowego właściciela, uznałem że nie mam czasu i weny na dwa projekty na raz... a Rympel właśnie stoi na przeszczepie nowego serca, hebli i potem koła.
A że nie ma przy czym grzebać, to sobie kupiłem nowsze daily q i przy nim coś dziubię od czasu do czasu.
[ Dodano: 2016-08-10, 12:38 ]
To może coś napiszę, bo taki smutek i nostalgia.
Generalnie ostatnio 7A widziałem tak:
Z ciekawostek... słupek + kilka dupereli 225kg na palecie. :shock:
No i zasadniczo nowy motor prawie przygotowany, ale i tak same kłody pod nogi, więc temat się rozciąga w czasie. 8-)
Chociaż tyle, że wcześniej nie było weny na wyciąganie świeżego swapu, więc komora była zrobiona z góry na tyle, na ile udało się bez całego osprzętu z wiszącym słupkiem. Teraz wreszcie jest jak być powinno, przy okazji wzmocnienie grodzi standardowo pod pedałami w B2q i rozpórka, do tego aku z komory aut.
No więc, sytuacja ma się następująco:
Co dalej to się okaże. W każdym razie more power.
[ Dodano: 2016-10-13, 18:08 ]
Lecimy jakiś apdejt.
Komora skończona.
Serwo, pompa hamulcowa, maglownica, drążki - powrzucane w komorę.
Nowe przewody paliwowe tekalan.
Przewody hamulcowe w stalowym oplocie.
Generalnie komora już dość uzbrojona w zbiorniczki itp., napędy poskładane. Pasuje się silnik, pasuje się osprzęt, widać światełko w tunelu. :mrgreen:
Na tą chwilę brązowy już odjechał do nowego właściciela, uznałem że nie mam czasu i weny na dwa projekty na raz... a Rympel właśnie stoi na przeszczepie nowego serca, hebli i potem koła.
A że nie ma przy czym grzebać, to sobie kupiłem nowsze daily q i przy nim coś dziubię od czasu do czasu.
[ Dodano: 2016-08-10, 12:38 ]
To może coś napiszę, bo taki smutek i nostalgia.
Generalnie ostatnio 7A widziałem tak:
Z ciekawostek... słupek + kilka dupereli 225kg na palecie. :shock:
No i zasadniczo nowy motor prawie przygotowany, ale i tak same kłody pod nogi, więc temat się rozciąga w czasie. 8-)
Chociaż tyle, że wcześniej nie było weny na wyciąganie świeżego swapu, więc komora była zrobiona z góry na tyle, na ile udało się bez całego osprzętu z wiszącym słupkiem. Teraz wreszcie jest jak być powinno, przy okazji wzmocnienie grodzi standardowo pod pedałami w B2q i rozpórka, do tego aku z komory aut.
No więc, sytuacja ma się następująco:
Co dalej to się okaże. W każdym razie more power.
[ Dodano: 2016-10-13, 18:08 ]
Lecimy jakiś apdejt.
Komora skończona.
Serwo, pompa hamulcowa, maglownica, drążki - powrzucane w komorę.
Nowe przewody paliwowe tekalan.
Przewody hamulcowe w stalowym oplocie.
Generalnie komora już dość uzbrojona w zbiorniczki itp., napędy poskładane. Pasuje się silnik, pasuje się osprzęt, widać światełko w tunelu. :mrgreen: