[B4 1.9 1Z] problem z odpaleniem
[B4 1.9 1Z] problem z odpaleniem
nie wiem czy w dobrym dziale piszę ale spróbuje tutaj. mam problem z odpaleniem auta na zimnym i ciepłym silniku. jak przekręcę stacyjkę to wszystkie diody przygasają a akumulator mam nowy. wcześniejsze czyszczenie klem nic nie dało. odpala jak się go pchnie albo jak znajomy podjedzie i podłącza kable. pomożecie mi panowie?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
właśnie chciałem dopisać że jak wymieniłem akumulator to tak się zaczęło, nie chce odpalić przekręcam zapłon i wszystko gaśnie. piszczy jakiś alarm i nic. jedynie na pychu odpala i na kablach. wcześniej miałem do dupy akumulator i klemy śniedziały, lecz jak kupiłem nowy wyczyściłem klemy objawiło się takie właśnie cuda
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może być kostka stacyjki np. trzeba by pomierzyć gdzie pojawia się spadek napięcia. Zacząc od akumulator, później doprowadzenie do kostki stacjki jeśli na przewodach doprowadzających będzie spadek a na akumulatorze nie to problem jest gdzieś pomiędzy czyli w skrzynce bezpieczników.
Jeśli nadoprowadzeniu do kostki stacyjki (styki nr 30) będzie plus to trzeba zobaczyć na wyjściu na plus po zapłonie 15 i rozrusznik 50. Te numery masz na wtyczce kostki stacyjki.
Jeśli nadoprowadzeniu do kostki stacyjki (styki nr 30) będzie plus to trzeba zobaczyć na wyjściu na plus po zapłonie 15 i rozrusznik 50. Te numery masz na wtyczce kostki stacyjki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Kolega bzdury plecie :roll: Jaki immobilajzer :?: widział kiedyś jak odcina immo ? na pewno nie, skoro przy takich objawach ,obwinia immo :roll: przecież ewidentnie masz gdzieś spadek napięcia ...podłacz pod akumulator jakąś żarówkę i próbuj kręcić ...jak przygasnie wszystko i ta żarówka ,to albo akumulator szrot ,albo na klemach nie ma przejscia ...jak wszystko przygasnie ,a żarówka na aku nie ,to ewidentnie albo masa z aku nie styka ,albo kostka stacyjki ...to jest tak prosta i szybka do zdiagozoawania usterka , ze szkoda o tym pisacKonro12 pisze:kolega mówił mi że to może być wina immobilizera. Nie znam się na tym zbytnio
Ostatnio zmieniony 15 lut 2016, 14:18 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.