Witam
Mam problem ze wskazaniami temp, bo normalnie pokazuje na pierwszej kresce a wentylatory załączają sie przy 60 stopniach...
Szukam przyczyny i mam jeden problem, ile powinien pokazywać wskaźnik jak kabelek z czujnika dotknę do masy. U mnie pokazuje prawie 120 stopni, a wszyscy piszą że powinien max czyli za 120 jest jeszcze daleko jedna kreska i według minie tam powinna dojść wskazówka...
Jak jest u Was?
Do tego podmieniłem wskaźnik od innego licznika i wskazania są takie same.
Stabilizator zmieniony i nic to nie dało, a czujnik kosztuje ok 100pln więc chcę dokładnie to sprawdzić....
[80/90/Coupe B3] wskaźnik temperatury - ile pokazuje na max?
[80/90/Coupe B3] wskaźnik temperatury - ile pokazuje na max?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2016, 18:30 przez Kamikadze, łącznie zmieniany 2 razy.
włączamy zapłon bez odpalania.
Migają kontrolki od temperatury i od ręcznego.
Do tego świecą kontrolki od oleju, ładowania i ABS.
Ale u mnie kontrolka od ładowania nie świeci się cały czas tak samo mocno tylko delikatnie przygasa gdy tamte migające się zapalają, jak gasną to świeci mocniej i tak w kółko... po prostu pulsuje razem z nimi...
Taki sam efekt jest jak mamy w tylnych lampach słabą masę i mamy zapalone pozycyjne i kierunkowskaz.... lampa od pozycji wtedy przygasa w momencie zapalenie kierunku...
Ale kontrolki od abs o oleju świecą cały czas tak samo czyli nie pulsują... może są na innej masie.... muszę to sprawdzić.
[ Dodano: 2016-02-18, 20:25 ]
męki ciąg dalszy...
Czy może ktoś zerknąć czy wskaźnik może się wychylić poza 120 stopni???
Bo nawet wyjąłem wskaźnik i podpiąłem go na krótko i nigdy nie może iść wyżej jak ok 118 stopni
I to sprawdzałem na dwóch wskaźnikach.
Do tego w specyfikacji czujnika znalazłem opis że ma zakres do 118 stopni, czyli więcej nie pokaże....
Migają kontrolki od temperatury i od ręcznego.
Do tego świecą kontrolki od oleju, ładowania i ABS.
Ale u mnie kontrolka od ładowania nie świeci się cały czas tak samo mocno tylko delikatnie przygasa gdy tamte migające się zapalają, jak gasną to świeci mocniej i tak w kółko... po prostu pulsuje razem z nimi...
Taki sam efekt jest jak mamy w tylnych lampach słabą masę i mamy zapalone pozycyjne i kierunkowskaz.... lampa od pozycji wtedy przygasa w momencie zapalenie kierunku...
Ale kontrolki od abs o oleju świecą cały czas tak samo czyli nie pulsują... może są na innej masie.... muszę to sprawdzić.
[ Dodano: 2016-02-18, 20:25 ]
męki ciąg dalszy...
Czy może ktoś zerknąć czy wskaźnik może się wychylić poza 120 stopni???
Bo nawet wyjąłem wskaźnik i podpiąłem go na krótko i nigdy nie może iść wyżej jak ok 118 stopni
I to sprawdzałem na dwóch wskaźnikach.
Do tego w specyfikacji czujnika znalazłem opis że ma zakres do 118 stopni, czyli więcej nie pokaże....