[B4 1.9 1Z] Zamek centralny
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Zamek centralny
Proszę mnie nie krytykować ale czytałem posty i mojego przypadku nie znalazłem.
Mam centralny, fabryczny. Chce zamknąć drzwi i nic. Powciskam ręką zamykanie i jak otwieram to zadziała.
W momęcie przekręcenia kluczyka słychać pompkę ale tylko jak otwieram. Przy próbie zamknięcia cisza.
Pomocy Prroosszzee!!!!!
Mam centralny, fabryczny. Chce zamknąć drzwi i nic. Powciskam ręką zamykanie i jak otwieram to zadziała.
W momęcie przekręcenia kluczyka słychać pompkę ale tylko jak otwieram. Przy próbie zamknięcia cisza.
Pomocy Prroosszzee!!!!!
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Jak odpiąłem wężyk i dmuchnąłem to trzyma ciśnienie, gdy zassałem też trzyma i wszystko się wtedy zamyka więc chyba szczelność jest.
Czyli opcja że kabel od zamykania. A mógł się odpiąć lub urwać gdzieś koło zamka? bo przy pompce wszystko ładnie wygląda.
A jeżeli pompka to jest mozliwość i sposób na jej sprawdzenie?
Czyli opcja że kabel od zamykania. A mógł się odpiąć lub urwać gdzieś koło zamka? bo przy pompce wszystko ładnie wygląda.
A jeżeli pompka to jest mozliwość i sposób na jej sprawdzenie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Poczytaj tutaj: https://audi80.pl/topics93/b4-28-aah ... t=#1007749
Opsałem w tym temacie jak szukać uszkodzenia siłownika.
Opsałem w tym temacie jak szukać uszkodzenia siłownika.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
To działa inaczej bo tam sygnał idzie jednym przewodem ale zasilanie dwoma.
Jak tym jedynym przewodem idzie plus to jest zamykanie a jak masa to otwieranie (albo odwrotnie bo już nie pamiętam).
Więc musisz sprawdzić czy dochodzi do 3 pinowej wtyczki w drzwiach plus i minus.
Kolejna sprawa że jeśli miałeś fabryczny alarm do dodatkowo w drzwiach jest czujnik na wkładce zamka działający tak jak myślisz. Jak na jeden kabel zostawie podawna masa to jest zamykanie a jak na drugi to odwieranie. Ale jakbyś miał alarm to by działało albo jedno albo drugie.
Jeszcze możesz sprawdzic wiązke klapy bagażnika bo czasem jak tam się zewrze starowaie centralnym zamkiem to dzieją się cuda.
Jak tym jedynym przewodem idzie plus to jest zamykanie a jak masa to otwieranie (albo odwrotnie bo już nie pamiętam).
Więc musisz sprawdzić czy dochodzi do 3 pinowej wtyczki w drzwiach plus i minus.
Kolejna sprawa że jeśli miałeś fabryczny alarm do dodatkowo w drzwiach jest czujnik na wkładce zamka działający tak jak myślisz. Jak na jeden kabel zostawie podawna masa to jest zamykanie a jak na drugi to odwieranie. Ale jakbyś miał alarm to by działało albo jedno albo drugie.
Jeszcze możesz sprawdzic wiązke klapy bagażnika bo czasem jak tam się zewrze starowaie centralnym zamkiem to dzieją się cuda.
-
- Forum Audi 80
Czyli tapicerke drzwi muszę zdjąć? więc podejrzenie może być koło bagażnika w wiązce lub w tej gumie na dole w drzwiach bo chyba tamtędy to wszystko leci?
[ Dodano: 2016-02-19, 13:30 ]
No i już wiem co jest. Walnięta pompka. Własnie kumpel podjechał i wyjąłem z jego autka i włożyłem do mojego. Objawy takie że działa w jedną stronę .
Teraz pytanko. Czy da się naprawić tą nieszczęsną pompkę.
[ Dodano: 2016-02-19, 13:30 ]
No i już wiem co jest. Walnięta pompka. Własnie kumpel podjechał i wyjąłem z jego autka i włożyłem do mojego. Objawy takie że działa w jedną stronę .
Teraz pytanko. Czy da się naprawić tą nieszczęsną pompkę.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
po pierwsze to ze wyglądają ładnie to o niczym nie świadczy(zimne luty)mariusz1979 pisze:A co to da jak one wyglądają jak nowe.
jednego nie rozumiem, skoro jest jak piszesz i po zmianie pompki na inną objaw taki sam to na jakiej podstawie wymyśliłeś że to jej wina :?: chyba że nie o tym rozmawiamy bo tak napisałeśmariusz1979 pisze:Własnie kumpel podjechał i wyjąłem z jego autka i włożyłem do mojego. Objawy takie że działa w jedną stronę .