Witam was serdecznie panowie mam poważny problem bo z hamulcami.
Zacznę od tego ze pacjent to Audi 80 B3 89 r 1.8 PM Benzyna+LPG 90 km
W sobotę wymieniałem przegub lewy bo zaczął hałasować i zdemontowałem zacisk z klocków żeby nie kombinować z odpowietrzaniem hamulców nie odkręcałem wężyka od zacisku tylko podwiesiłem go na amortyzatorze.
Niestety po wymianie przegubu i złożeniu wszystkiego pedał hamulca zrobił się strasznie miękki a gdy chciałem poluzować odpowietrznik Urwałem główkę na szczęście płyn nie ucieka ale nie potrafię teraz odpowietrzyć hamulców pedał mi się strasznie miętki zrobił i dopiero jak do końca go wcisnę to mocniej hamuje.
Próbowałem poluzować przewód przy serwie ale to nie pomaga Pomocy samochód musi mieć sprawne hamulce bo wożę nim dziecko i sam dojeżdżam prawie 40 km do pracy
jak mogę szybko odpowietrzyć bez dłubania przy odpowietrznikach boje się że pourywam następne odpowietrzniki
[B3 1.8 PM] Problem z hamulcami Jak odpowietrzyc bez odkręca
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Leo pisze:nie pękł Ci czasem wężyk przy zacisku, który tam wieszałeś?
Zawiesiłem za zacisk a nie wężyk a gdy urwałem ten odpoietrznik to poprosiłem szwagra żeby pompował mi na pedał hamulca przy uruchomionym silniku ( Podobno jest większe cisnienie )
i nic mi nie ciekło ani na odpowietrzniku ani na węzyku.
Jechałem dziś do pracy i hamulce mam ale nie potrafie się przyzwyczaić bo jest strasznie miętki pedał
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80