Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 All] Nie działa pompka spryskiwacza szyb

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Awatar użytkownika
zaza227d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zaza227d » 28 mar 2014, 19:24

ziemor pisze:Pompka idzie raczej prosto z pająka
A co później steruje ruchem wycieraczek?

[ Dodano: 2014-09-11, 00:02 ]
Przepraszam, że w ogóle to tak długo trwało, ale uporczywie szukałem przyczyny we wszystkim tylko nie w pająku. To był błąd, przede wszystkim powodem takich działań była zaporowa cena "nowego" pająka (150 zł). Mimo wszystko postanowiłem poszukać w okolicy (Tomaszów Lubelski) i będąc już u 5 z kolei handlarza częściami zamiennymi znalazłem za 50 zł :-). nie wiele myśląc kupiłem, nawet sprawdzając przed kupnem i co, jest, tak działa woda "sika" wycieraczki pracują. cieszyłem się jak dziecko. Więc wróciłem do domu i założyłem na stałe "prawie nowego "pajączka". Po pierwszej przejażdżce okazało się czemu taki tani. Kierunki nie odbijały :-/. Następnego dnia oddałem pajączka handlarzowi i założyłem swój (wolałem nie mieć spryskiwaczy i niż użerać się z ręcznym odbijanie m kierunków).

Wiec moim problemem był (tak "był, ale to za chwilę) pająk.

Pozbyłem się problemu w sumie przez przypadek.
Przed założeniem starego pajączka, postanowiłem go wyczyścić i myłem go benzyną ekstrakcyjna z pomocą szmatki później jeszcze poszedłem do kolegi który ma szpareczkę i praktycznie zalałem go benzyną co chwile przedmuchując.

Po umyciu i wysuszeniu założyłem przełączniki sprawdziłem czy wszystko działa i ku miłemu zaskoczeniu spryskiwacze zaczęły DZIAŁAĆ. Cieszyłem się prawie tak bardzo gdy wracałem audi do domu po kupnie :-)

O tego czasu mam jedynie problem z płynem do spryskiwaczy bo cały czas się kończy :-)

GregiW
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GregiW » 11 wrz 2014, 09:31

Super, dzięki. Ja również oczyściłem pajączka i na razie działa. Swoją drogą za 100 plnów można dostać używany na giełdzie w Poznaniu, a czasami na allegro

Pozdrawiam

KARP
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KARP » 05 gru 2014, 22:10

Potwierdzam! U mnie było dokładnie tak samo. Pompka działała coraz słabiej, nierównomiernie. Prysnąłem WD-40 w pająka i jak ręką odjął. :D

Awatar użytkownika
zaza227d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zaza227d » 29 lut 2016, 00:20

Swoje po czasie spryskałem benzyna ekstrakcyjną (obficie) i przedmuchałem sprężarką. U mnie od razu nie zadziałało, ale po tygodni jazdy i prób spryskania szyby udało się i cieszyłem się w pełni sprawnym systemem spryskiwania szyb :-) do dziś.
a było to lipiec 2014 roku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl