[b4] brak podswietlenia licznika, nawiewó , popielniczki itd
Witam wczoraj w nocy podczas jazdy nagle zanikło podświetlanie zegarów licznika, pokręteł od nawiewu oraz schowka, działają tylko kontrolki na środku licznika i zegarek, wszystkie bezpieczniki pod maską dobre, jaka może być przyczyna czegoś takiego?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez nico123, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
co do problemu to pewnie potencjometr padł, poszukaj na forum bo na pewno podobny temat jest.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2016, 18:04 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Panowie mam problem - czy włącznik świateł jest związany z podświetleniem licznika, nawiewów, zapalniczki, podświetlenia tablicy rej, brzęczek? Ostatnio zmieniałem rączkę od kierunkowskazów na taką z tempomatem - może to zbieg okoliczności ale od tego momentu nie mam w/w oświetlenia. Bezpieczniki wszystkie ok (12 i 14 jak i reszta). Światła ok AC nie zgłasza błędów w oświetleniu. Podpowiecie coś?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez ieble, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak się włączy światła, pozycyjne czy mijania, to licznik, nawiew, zapalniczka, tablica rej są automatycznie podświetlone, więc na pewno są związane, a rączka poza tym że ma tempomat, to musi się różnic, i zapewne bd musiał kupić taką bez, jaką miałeśieble pisze:Panowie mam problem - czy włącznik świateł jest związany z podświetleniem licznika, nawiewów, zapalniczki, podświetlenia tablicy rej, brzęczek? Ostatnio zmieniałem rączkę od kierunkowskazów na taką z tempomatem - może to zbieg okoliczności ale od tego momentu nie mam w/w oświetlenia. Bezpieczniki wszystkie ok (12 i 14 jak i reszta). Światła ok AC nie zgłasza błędów w oświetleniu. Podpowiecie coś?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Astronis96, łącznie zmieniany 1 raz.
Rączka się niczym nie różni. Z którego pinu na pająku wychodzi napięcie na pin 5 w żółtej koste licznika z 58?
[ Dodano: 2016-05-24, 08:46 ]
Witam wina leżała w pająku - nie było +12 na pinie 58. Problem rozwiązany. Co do manetki tempomatu to bez problemu pasuje z A4 - wystarczy przełożyć rączki. Dużo tańsze rozwiązanie niż szukanie ori pająka z tempomatem do b4.
[ Dodano: 2016-05-24, 08:46 ]
Witam wina leżała w pająku - nie było +12 na pinie 58. Problem rozwiązany. Co do manetki tempomatu to bez problemu pasuje z A4 - wystarczy przełożyć rączki. Dużo tańsze rozwiązanie niż szukanie ori pająka z tempomatem do b4.