Glosniki - opinie Magnat vs Hertz
Glosniki - opinie Magnat vs Hertz
Witajcie. Które bardziej opłaca sie kupić biorąc pod uwage to jak się ma : cena do osiągów. ??
magnat power plus 216 czy Hertz dsk 165
Parametry bardzo podobne, dodam ze ma grać z : kenwoodem KDC-W3041 AY
magnat power plus 216 czy Hertz dsk 165
Parametry bardzo podobne, dodam ze ma grać z : kenwoodem KDC-W3041 AY
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 13:42 przez Renesco, łącznie zmieniany 2 razy.
Kiedyś miałem Magnata i nie chcę więcej. Niby z górnej półki a bas drewniany, coś większego podłączałem i pierdziało, brzęczało bleee.
Hertza nigdy nie testowałem, ale słyszałem pochlebne opinie.
Hertza nigdy nie testowałem, ale słyszałem pochlebne opinie.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 13:41 przez minon1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Panowie, co Wy porównujecie ?
Absolutnie nie ma co porównywać Magnata do Hertza, to zupełnie innej klasy produkty.
Magnat nie jest porównywalny z buszmenem, więc daleko mu do Hertza.
Szacunek dla marketingowców tej firmy, że udało im się wypromować te produkty do tego stopnia.
Absolutnie nie ma co porównywać Magnata do Hertza, to zupełnie innej klasy produkty.
Magnat nie jest porównywalny z buszmenem, więc daleko mu do Hertza.
Szacunek dla marketingowców tej firmy, że udało im się wypromować te produkty do tego stopnia.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2007, 17:52 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem Hertz DCX 165 w golfie III , teraz mam w audi Magnat Ultra 216 . I bardziej byłem zadowolony z Hertzów... Głosnik magnata graja jakoś "bez zycia" , maja słabe średnie tony, bas nie jest zły ale nie powala, gwizdki Herta były bardziej wyraźne - mi osobiscie sie to podoba. Moim zdaniem jakość dzwieku hertza była lepsza... Ale może to wina słabego radia , do hartzów miałem radio Pioneera 4x50 a teraz do magantów mam stare Daewoo ze zmieniarką 4x35 Na korzyść magnatów moge zaliczyć gumowe zawieszenie. Pozatym Magnat robi strasznie wiesniackie maskownice...
- topor
- Forum Audi 80
- Imię: Toporski
- Silnik: 2.0 ACE+lpg
- Kontakt:
zdecydowanie postawilbym na HERTZa.... teraz jezdze ibiza niestey juz nie 80... w przednich drzwiach mam glosniki hertc DV 165.... a w tylnej polce jakiej magnaty 6/9" powiem tak.... dzwiek hertza jest super czysty i mily cieply basik. natomiast po podlaczeniu lepszego radia magnaty wysiadly. Nie polecam pod koniec miesiaca zmiana na inifinity.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Panowie, uwierzcie mi...
Magnat to żadna firma. Zwykłe chinskie badziewie niczym z fabryki szczęścia lechpolu.
To samo MacAudio, to ten sam producent, nawet te same instrukcje robią masowo do Magnata i MacAudio.
Chyba wybrałbym Boszmana niż Magnata gdybym miał kupować coś takiego.
Ostatnio w Media Markt rozmawiałem ze sprzedawcą, którego uświadomiłem co to jeest Magnat. Niestety Ci ludzie tam są mało kumaci.
Pozdrawiam.
Magnat to żadna firma. Zwykłe chinskie badziewie niczym z fabryki szczęścia lechpolu.
To samo MacAudio, to ten sam producent, nawet te same instrukcje robią masowo do Magnata i MacAudio.
Chyba wybrałbym Boszmana niż Magnata gdybym miał kupować coś takiego.
Ostatnio w Media Markt rozmawiałem ze sprzedawcą, którego uświadomiłem co to jeest Magnat. Niestety Ci ludzie tam są mało kumaci.
Pozdrawiam.