Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 JN] Jaki system hamulcowy?

ODPOWIEDZ
WąskiBolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 JN] Jaki system hamulcowy?

Post autor: WąskiBolek » 01 mar 2016, 21:59

Witam,

chciałbym prosić o poradę przed zakupem nowej pompy hamulcowej do B3 1.8s rocznik 91 (układ bez ABS - przód tarcze, tył bębny).
Aktualnie zamontowana zdaje się przepuszczać, przy wolnym dociskaniu na zgaszonym silniku jestem w stanie depnąć pedał do podłogi, a to już nieciekawa sytuacja. Podczas hamowania pedał ma spory skok.
Przeglądając sklepy internetowe znajduje parę rodzajów systemów hamulcowych jak lucas,teves,trw,ate itp.. Jestem zgubiony, bo jedyną rzecz informującą mnie o producencie jest naklejka na serwie (ATE) z numerem, natomiast na pompie nie widzę żadnego numeru części. Czy pompy są gdzieś znaczone numerem? Jak rozpoznać te systemy hamulcowe?

Z góry dzięki za informację!

krzysiek_626
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek_626 » 02 mar 2016, 10:59

"Zdaje się przepuszczać" Najpierw to odpowietrz sobie układ hamulcowy i zalej porządnym płynem np. Textarem bo objawy opisane wskazują na z pierwszego punktu widzenia zapowietrzony układ, wystarczy ze ktoś coś dolewał do zbiorniczka jakiś cudowny "K2" do uzupełnienia poziomu to zmieszane mogą się pienić co tak samo zapowietrza układ i robi gumowaty pedał.

WąskiBolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WąskiBolek » 02 mar 2016, 12:07

2 miesiące temu zalany płyn ate, przelany, odpowietrzony. Rożnicy w działaniu brak. Płynu ubywa ze zbiorniczka, patrząc po postoju i pod podwoziem nie widać wycieków.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl