[ALL ]Jakie cisnienie 17"
[ALL ]Jakie cisnienie 17"
Pisalem w innym temacie ale brak odpowiedzi moze mi ktos podac cisnienie opon przod i tyl kola 17" 215/45 dzeki bardzo <ok> pozdrowienia dla calego forum
Ostatnio zmieniony 19 gru 2007, 18:54 przez a.g179, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Po 2.6atm przód 2.4 atm tył max 2.9 przód 2.8 tył. O ile dobrze pamiętam najlepiej sprawdź tu http://opony.com.pl/tabela_cisnien/tabela_cisnien.asp
Popraw temat zanim władza wkroczy do akcji.
Jak to wymyslies ze z przodu sie wiecej pompuje niz z tylu ?? Jak tak masz w aucie to Gratulacjekokolino1 pisze:Po 2.6atm przód 2.4 atm tył max 2.9 przód 2.8 tył. O ile dobrze pamiętam najlepiej sprawdź tu http://opony.com.pl/tabela_cisnien/tabela_cisnien.asp
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To nie ja wymiśliłem tylko gdzieś o tym czytałem. Przynajmniej jak sobie przypominam to w oponach niskoprofilowych tak jest. Natomiast jak coś pokręciłem to nie to nieświadomie i chciałem nikogo wprowadzić w błąd jutro postaram się o potwierdzenie bądź zaprzeczenie tej informacji. A w swojej niuńce mam jednakowe ciśnienie z tyłu i z przodu <ok>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
kokolino1, wg mnie nic nie pokreciłeś zazwyczaj jest tak ze z przodu pompuje sie inaczej jak z tyłu (a zwłasza jak jedzi sie z wiekszym obciązeniem niż sam kierwca plus jedne pasażer) i najlepszy tego przykład to wklejak na klapce od wlewu paliwa. Tylko to ciśnienie do tych 17 jakieś duże, może tak ma byc ale coś mi sie wydaje za duze.