Witam to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc.
Mam problem ze swoja 80 a mianowicie gdy nią jadę i dosyc sprawnie przyśpieszam lub zwalniam tzn na wrzuconym biegu puszcze gaz to przy prxyspieszaniu slucgac jakies uderzenia czy stuki i drgania samochodu calego bez kierownicy . A przy zwalnianiu te same stuki tylko jeszcze glosniejsze i samoch jak by mial bicie na kola i z coraz miejsza predkoscia odstep miedzy uderzeniami jest miejszy ale sila jest wieksza
Te stuki sa w rownych odstepach tzn sa zsychronizowane w miare.
Ostatnio zrobilem po lewej stronie sworzen bo trzeba bylo do tego stabilizatory oraz geometrie i zbieznosc
Z poczatku po naprawie bylo dobrze a po przejechaniu kolo 20 kilometrow znow to samo.
Wiem ze jeszcze musze zrobic lewy przgob bo stuka bardzo delikatnie ale jest to inny dzwiek niz ten przy zwalnianiu czy przyspiezzaniu prosze o pomoc
[B4 2.0 ABT] Bicie\stukanie podczas przyspieszania lub zwaln
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Wymienilem poduszke skrzyni i dalej bez zmian
Zauwazylem ze te objawy czyli trzesienie i stukanie pojawia sie jednoczesnie i po przejechaniu kilku kilometrow gdy samochod stoi cala noc to z rana z poczatku nic sie nie dzieje a potem zaczyna sie mocniej wydaje mi sie ze przy hamowaniu wszystko sie nasila macie moze jakies pomysly bo strach jedzic zeby cos nie urwalo sie no sam nie wiem
Zauwazylem ze te objawy czyli trzesienie i stukanie pojawia sie jednoczesnie i po przejechaniu kilku kilometrow gdy samochod stoi cala noc to z rana z poczatku nic sie nie dzieje a potem zaczyna sie mocniej wydaje mi sie ze przy hamowaniu wszystko sie nasila macie moze jakies pomysly bo strach jedzic zeby cos nie urwalo sie no sam nie wiem
ostatnio mojej siostrze zaczęło tak sie dziać w bme 46 okazało sie ze trzeba było ściągnać zaciski od hamulców, klocki i wypchać ten cylinderek po spadła guma z niego na 1 cm i zardzewiiał w tym miesjcu i się blokował przy hamowaniu wystarczyło wyczyscić papierem ściernym i udało się dalej go założyć.