Witam. Potrzebuję pomocy w diagnozie co do wymiany . Jest problem z piskiem. Piszczał pasek to wymieniłem pojeździłem z 1 miesiąc i znów to samo. Piszczy cały czas nie zależnie
nawet jak się silnik rozgrzeje. Ja obstawiam koło pasowe na alternatorze (jest wstawione stałe) i teraz wstawić sprzęgiełko. Mechanik teraz coś mówi, że może te koło pasowe na wale. Jak popryskam na pasek chwilę cisza dosłownie z 5sek. Napinacz paska raczej nie bo był robiony a pyzatym rolka nie lata góra dół. I co wymieniać?
Sprzęgiełko to koszt około 100zł ale jaka pewność że to ta część a nie na koło na wale które kosztuje z dobre 300zł +. Jak myślicie ?
[B4 1.9 1Z] Piszczenie paska
[B4 1.9 1Z] Piszczenie paska
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016, 16:41 przez kolo1221, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale to jest pisk, i jakby coś było jak piszesz to na nowym pasku bym bym w ciszy nie jedzil 1.5miecha
[ Dodano: 2016-03-01, 07:51 ]
Ktoś coś? Poczytałem i chyba obstawiam koła pasowe tylko które? W necie pisali żeby zrobić kropki na kole od walu i zobaczyć czy się rozjadą (jedna na kole od wspomagania druga natomiast na głownym co chodzi pasek 6pk) kropki na przeciw siebie są cały czas. Czyli wychodzi na to, że kółko pasowe alternatora? I trzeba wstawić sprzęgięłko ???????
?
[ Dodano: 2016-03-05, 15:03 ]
JBC wstawienie sprzęgiełka + nowy pasek pomogło. Jest upragniona cisza, tylko przepiękny klekot <3. Mam nadzieję że długo polata. Temat do kosza
[ Dodano: 2016-03-01, 07:51 ]
Ktoś coś? Poczytałem i chyba obstawiam koła pasowe tylko które? W necie pisali żeby zrobić kropki na kole od walu i zobaczyć czy się rozjadą (jedna na kole od wspomagania druga natomiast na głownym co chodzi pasek 6pk) kropki na przeciw siebie są cały czas. Czyli wychodzi na to, że kółko pasowe alternatora? I trzeba wstawić sprzęgięłko ???????
?
[ Dodano: 2016-03-05, 15:03 ]
JBC wstawienie sprzęgiełka + nowy pasek pomogło. Jest upragniona cisza, tylko przepiękny klekot <3. Mam nadzieję że długo polata. Temat do kosza