Audi 80 B3 Quattro 2.2T AAN
Kostek80, mnie też cieszy oko :->
Z racji tego, że w ostatnim czasie nigdzie nie mogłem dostać tylnych sanek zakupiłem dawce <ok>
Koledzy!
Jeśli ktoś potrzebuje bude w całości prosze pisać do końca tego weekendu, inaczej idzie na części
[ Dodano: 2016-01-27, 21:28 ]
W końcu udało się!!! WIELKIE połączenie dwóch elementów które bez siebie nic nie dają <ok>
Z racji tego, że w ostatnim czasie nigdzie nie mogłem dostać tylnych sanek zakupiłem dawce <ok>
Koledzy!
Jeśli ktoś potrzebuje bude w całości prosze pisać do końca tego weekendu, inaczej idzie na części
[ Dodano: 2016-01-27, 21:28 ]
W końcu udało się!!! WIELKIE połączenie dwóch elementów które bez siebie nic nie dają <ok>
Wczoraj pierwsza próba odpalenia zakończona niepowodzeniem
Świece suche jak pieprz, pompa załańcza się dopiero po kończeniu kręcenia rozrusznikiem. Po przekręceniu zapłonu brak odgłosu załańczającej sie pompy (może przekaźnik) trzeba to obeść.
[ Dodano: 2016-02-14, 14:58 ]
Panowie motor w końcu zagadał! Zostało tylko wymazać immo, wiązka ogarnięta już do samego końca.
Napędy wszystkie podpięte, wspoma, linka gazu, czujniki itd... Teraz walka z układem wydechowym - oczywiście buduje od podstaw, to jest to co lubie DP z 2,75" alej idzie 2,5" na jednym tłumiku 2-komorowym <ok>
[ Dodano: 2016-02-24, 22:59 ]
Dalsze prace z budowy wydechu, powoli widać efekty <ok>
Już niedługo
[ Dodano: 2016-02-28, 21:44 ]
Walka z układem wydechowym CD...
Świece suche jak pieprz, pompa załańcza się dopiero po kończeniu kręcenia rozrusznikiem. Po przekręceniu zapłonu brak odgłosu załańczającej sie pompy (może przekaźnik) trzeba to obeść.
[ Dodano: 2016-02-14, 14:58 ]
Panowie motor w końcu zagadał! Zostało tylko wymazać immo, wiązka ogarnięta już do samego końca.
Napędy wszystkie podpięte, wspoma, linka gazu, czujniki itd... Teraz walka z układem wydechowym - oczywiście buduje od podstaw, to jest to co lubie DP z 2,75" alej idzie 2,5" na jednym tłumiku 2-komorowym <ok>
[ Dodano: 2016-02-24, 22:59 ]
Dalsze prace z budowy wydechu, powoli widać efekty <ok>
Już niedługo
[ Dodano: 2016-02-28, 21:44 ]
Walka z układem wydechowym CD...
-
- Forum Audi 80
Dzięki Panowie za ciepłe słowa, które motywują do dalszych prac <ok>
Udało się usunąć immo, silnik dogrzałem niestety pojawiły się pierwsze problemy. Mianowicie ciśnienie oleju przy temp. 80st tylko 1,5bar... przy 90 miało by pewnie w okolicach 1bara więc zamówiłem nową pompę FEBI z DE. Kolejna sprawa to puszczanie oleju przez K03 zimną stroną miał być igła...
Nie zastanawiając sie długo zamówiłem 2x nowe K03S i czekam na paczki.
[ Dodano: 2016-03-11, 12:39 ]
Dziś jedna paczka przyszła:
[ Dodano: 2016-03-11, 17:24 ]
Jest i druga! Będziemy "dmuchać" <ok>
[ Dodano: 2016-03-18, 23:31 ]
Dziś zamontowałem K03S oraz nową pompę olejową + nowa uszczelka miski, teraz mam nadzieje że ciśnienie bedzie w porządku. Foty z prac:
Dodatkowo dopracowałem łapy silnika, zostały odpowiednio obrobione i pomalowane proszkowo, myśle że wyglądają "jak z fabryki" <ok>
Udało się usunąć immo, silnik dogrzałem niestety pojawiły się pierwsze problemy. Mianowicie ciśnienie oleju przy temp. 80st tylko 1,5bar... przy 90 miało by pewnie w okolicach 1bara więc zamówiłem nową pompę FEBI z DE. Kolejna sprawa to puszczanie oleju przez K03 zimną stroną miał być igła...
Nie zastanawiając sie długo zamówiłem 2x nowe K03S i czekam na paczki.
[ Dodano: 2016-03-11, 12:39 ]
Dziś jedna paczka przyszła:
[ Dodano: 2016-03-11, 17:24 ]
Jest i druga! Będziemy "dmuchać" <ok>
[ Dodano: 2016-03-18, 23:31 ]
Dziś zamontowałem K03S oraz nową pompę olejową + nowa uszczelka miski, teraz mam nadzieje że ciśnienie bedzie w porządku. Foty z prac:
Dodatkowo dopracowałem łapy silnika, zostały odpowiednio obrobione i pomalowane proszkowo, myśle że wyglądają "jak z fabryki" <ok>
Ostatnio popracowałem nad wnętrzem:
[ Dodano: 2016-04-02, 21:12 ]
Ostatnio zakupiłem 15' do blondi co by nie było uślizgu przy ruszaniu
Ciężko dobrać dobry wzór do 80 B3, troszke poszperałem i udało się wyrwać takie kółeczka:
Felgi ori SEIM z wszystkimi dekielkami troszke zapuszczone ale do zrobienia. Poprzedni właściciel zrobił PRO malowanie przed sprzedażą, chciał podnieść wartość obręczy, spójrzcie sami <ok>
[ Dodano: 2016-04-02, 21:49 ]
W końcu się zebrałem i zakupiłem potrzebne rzeczy
Bierzemy sie dalej do roooboty...
[ Dodano: 2016-04-06, 20:41 ]
Montaż IC, BOV i budowa dolotu:
[ Dodano: 2016-04-17, 10:12 ]
Z uwagi na pojawienie się nowego członka rodziny :-> wolny czas został skupiony na ważniejszych priorytetach
Wcześniej jednak udało się coś tam zrobić:
Dorobiłem wieszaki by cały układ mógł pracować na swoim miejscu:
[ Dodano: 2016-04-02, 21:12 ]
Ostatnio zakupiłem 15' do blondi co by nie było uślizgu przy ruszaniu
Ciężko dobrać dobry wzór do 80 B3, troszke poszperałem i udało się wyrwać takie kółeczka:
Felgi ori SEIM z wszystkimi dekielkami troszke zapuszczone ale do zrobienia. Poprzedni właściciel zrobił PRO malowanie przed sprzedażą, chciał podnieść wartość obręczy, spójrzcie sami <ok>
[ Dodano: 2016-04-02, 21:49 ]
W końcu się zebrałem i zakupiłem potrzebne rzeczy
Bierzemy sie dalej do roooboty...
[ Dodano: 2016-04-06, 20:41 ]
Montaż IC, BOV i budowa dolotu:
[ Dodano: 2016-04-17, 10:12 ]
Z uwagi na pojawienie się nowego członka rodziny :-> wolny czas został skupiony na ważniejszych priorytetach
Wcześniej jednak udało się coś tam zrobić:
Dorobiłem wieszaki by cały układ mógł pracować na swoim miejscu:
GerB3, na tą chwile założyłem ten co był, ponieważ od coupe nie ma bocznych mocowań na błotniki (oryginalnie tak było). IC bedzie pomalowany na czarno więc nie bedzie się tak rzucał w oko.
luckash, badą dorobione przed malowaniem
[ Dodano: 2016-04-17, 18:23 ]
Panowie, była jeszcze wcześniej chwila więc przymierzyłem takie oto kółeczko, co sądzicie?
luckash, badą dorobione przed malowaniem
[ Dodano: 2016-04-17, 18:23 ]
Panowie, była jeszcze wcześniej chwila więc przymierzyłem takie oto kółeczko, co sądzicie?