[80 B4 All] montaz sterownika centralnego z pilota
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Raczej nie wszystkie,znam trzy sztuki że nie mają alarmu fabrycznego.Smaqosz pyta chyba raczej o dokładany sterownik,bo fabryczny raczej nie istnieje,chyba że się mylę.jakby co to sorki.Jarewa pisze:Nie ma takiego auta Teoretycznie nie bo wszystkie B5 miały alarmy w standardzie wiec pompki 3 wtykowe. Wiec podejdą tylko do 80 gdzie był alarm ori..smaqosz pisze:A4b4
Chodzi mi o A4b5 pomyłka sroki, pompkę mam od swego samochodu mam oryginalny pilot od A4b5 i do tego sterownik centralnego zamka z A4b5 i też tam był zamek pneumatyczny, więc chyba była to fabryczna, bo na sterowniku jest logo AUDI, u siebie posiadam alarm tylko,że zamykam z kluczyka i miałem kupić sterownik centralnego zamka STIGG, ale trafia mi się okazja, że mogę mieć od AUDI ori więc czy będzie pasował. Jak będę miał ten sterownik to wrzucę foto może ta osoba to tak nazwała, jeszcze tego nie mam fizycznie w domu.
Podaję jeszcze numer seryjny 8LO 862 257 0
Podaję jeszcze numer seryjny 8LO 862 257 0
Mam jeszcze pytanie mam oryginalny alarm i do niego chciałbym dołożyć oryginalny sterownik centralnego zamka od AUDI A4b5 z zamkiem pneumatycznym taki jak mam tylko czy będzie pasowało to,żeby dobrze działało, bo mam oryginalny kluczyk od tego sterownika więc kwestia,aby tylko to podłączyć. Dzięki za pomoc
-
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
Witam. Podepnę się pod temat, posiadam taki sterownik: http://allegro.pl/zamek-centralny-na-pi ... 10531.html da się go podpiąć do mojej b4?
[B4 2.0 ABK] Podłączenie sterownika centralnego zamka do pom
Witam. Posiadam Audi 80 cabrio z 1994 r. 2.0 abk
Czy może ktoś wie który kabel pompki jest odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie centralnego zamka? Miernikiem jakoś nie mogę namierzyć a zielono-niebieskiego tam nie ma.
Chciałbym podłączyć do niej sterownik pilota.
Dodaje link do zdjęcia mojej pompki.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/d3775868ec96cbea
Z góry dziękuję za pomoc .
Czy może ktoś wie który kabel pompki jest odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie centralnego zamka? Miernikiem jakoś nie mogę namierzyć a zielono-niebieskiego tam nie ma.
Chciałbym podłączyć do niej sterownik pilota.
Dodaje link do zdjęcia mojej pompki.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/d3775868ec96cbea
Z góry dziękuję za pomoc .
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
No niestety mam raz się uzbraja a raz nie chętnie bym go odłączyłPiotrekdriver1 pisze:To są cienkie przewody.Nie wiem w której bo widze że masz alarm.
Czyli kabla szukać w tych kostkach. Wiesz teraz tak myślę że może w czarnej był ten zielono niebieski ale takiego cieniutkiego nie wziołem pod uwagę .
Wiesz może jakie napięcie powinno się pojawiać przy otwarciu i zamknięciu ile wolt bo pomierzył bym miernikiem.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Czy była by możliwość deaktywacji fabrycznego alarmu bo i tak kiepsko działa np. przez przerwanie jakiegoś kabla?
[ Dodano: 2016-03-17, 22:37 ]
Sterownik założony pod tylną kanapą
Dużo łatwiej było znaleźć kable i więcej miejsca na montaż.
Dziękuję za pomoc i polecam się jeżeli ktoś będzie montował w tym miejscu.
W moim aucie pod kierownicą nie było gdzie ręki włożyć nie mówiąc o dostaniu się do właściwego kabelka zdecydowanie za dużo tego jest tam upchanego.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2016-03-17, 22:37 ]
Sterownik założony pod tylną kanapą
Dużo łatwiej było znaleźć kable i więcej miejsca na montaż.
Dziękuję za pomoc i polecam się jeżeli ktoś będzie montował w tym miejscu.
W moim aucie pod kierownicą nie było gdzie ręki włożyć nie mówiąc o dostaniu się do właściwego kabelka zdecydowanie za dużo tego jest tam upchanego.
Pozdrawiam.