CB Radio - montaz
CB Radio - montaz
mam pytanie gdzie zamontowac cb zeby było pod ręką i nie przeszkadzało w uzytkowaniu autka
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 12:38 przez spucik, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
na razie rezanie ograniczyło się do rozkręcenia radia w drobny mak, po czym skręcenia go na powrót do kupy bo niestety "folijkowym" sposobem nie da się niebieskich diodek zczerwienić ;] do tego rezanka potrzebuję 14 diód SMD (tych małych gnojków powierzchniowo montowanych jak w telefonie kom.) jak nabędę drogą kupna taki sprzęt w postaci paczki diodek i stunniguje swoją lutownicę transformatorową dodając jej cieniutki grocik to wtedy zabiorę się za rezanko radia przez duże Z i będzie fotostory...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
nie lepiej isc do komisu z telefonami i zeby CI wstawili czerwone diody ?Skuciok pisze:na razie rezanie ograniczyło się do rozkręcenia radia w drobny mak, po czym skręcenia go na powrót do kupy bo niestety "folijkowym" sposobem nie da się niebieskich diodek zczerwienić ;] do tego rezanka potrzebuję 14 diód SMD (tych małych gnojków powierzchniowo montowanych jak w telefonie kom.) jak nabędę drogą kupna taki sprzęt w postaci paczki diodek i stunniguje swoją lutownicę transformatorową dodając jej cieniutki grocik to wtedy zabiorę się za rezanko radia przez duże Z i będzie fotostory...
samemu w domu jest bardzo niewygodnie to robic, wiem bo juz robiłem sobie w swojej 3310 diody na inne to sie meczyłem pol dnia ale pozniej efekt niezapomniany a jaka geba uchachana jak sie samemu zrobi :mrgreen:
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
a u mojego brata jest zamiast popielniczki. i jest o tyle fajnie ze po wyrzuceniu wkładu popielniczki i lekkiej demolce tego została sama rama popielniczki w której sie zmieściło CB. i nie trzeba było kombinować mocowania na CB.
P.S. a z tego co chyba pamietam CB nie chciało nam wejśc pod popielniczke a przynajmniej nie chciała sie otwierać
P.S. a z tego co chyba pamietam CB nie chciało nam wejśc pod popielniczke a przynajmniej nie chciała sie otwierać
Witam, no ja mam podobnie jak kolega Skuciok ale po drugiej stronie półeczki i kabel do gruchy nie jest schowany, taki montaż również nie przeszkadza w jeździe, widziałem w innym Avancie, cb zamontowane pod półeczką ale to chyba nie za wygodne rozwiązanie. U mnie kable zasilania podłączyłem pod aku i jak na razie bez problemów. Kabel do anteny mam poprowadzony w podsufitce i wyprowadzony przy lewym zawiasie i antena jest na relingu ale myślę czy nie lepiej zrobić dziury w dachu zaraz przed anteną od radia. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: