Witam,
Zakładał ktoś skrzynię biegów z audi A4 lub Passata B5 1.8/1.8t do audi 80 b4 z silnikiem 2.3 ?
W obu przypadkach przeguby wew 108mm, dzwon wyglada identycznie, sama skrzynia wygląda identycznie, wielowypust wałka sprzęłowego 23 zęby w obu przypadkach, otwory na łapy itp się pokrywają.
Jedynie niektóre skrzynie z B5 mają inny tylny korpus - nie ma łoża na linki do procon ten'a.
Pytanie: czy ktoś zakładał i czy na pewno pasuje ?
pozdr !
[ Dodano: 2016-03-12, 23:48 ]
Te skrzynie pasują.
W zasadzie p&p, jedynie trzeba podłożyć podkładki pod dwie śruby mocujące łapę do skrzyni.
jedna zasada - należy sprawdzić rozmiar przegubu wew.
miłej zabawy
[B4 2.3 NG] Skrzynia z Audi A4/ Passat B5 1.8
Pasuje.
wałek sprzęgłowy siada na sprzegło NG, dzwon pasuje do bloku silnika, śruby wszystkie przykrecisz do silnika, przeguby jak masz 108mm to 1.8/1.8t tez ma takie przeguby, wybierak (lewarek dzwigni zmiany biegów) pasuje, pod poduszkę/łapę skrzyni podkładasz tylko ok 5mm podkładkę w dwóch miejscach, bo dwa gniazda pod śrubę są głębiej osadzone.
To jest ten sam typ skrzyni.
Niektóre skrzynie z B5 maja tylko inna dupe niz reszta tych skrzyń i nie ma łoża na linki pod procon ten'a
To w sumie tyle
U mnie jeździ i poki co działa.
Mam dłuższe przełożenia przy okazji - 5 bieg 100km/h przy ok 2600rpm
wałek sprzęgłowy siada na sprzegło NG, dzwon pasuje do bloku silnika, śruby wszystkie przykrecisz do silnika, przeguby jak masz 108mm to 1.8/1.8t tez ma takie przeguby, wybierak (lewarek dzwigni zmiany biegów) pasuje, pod poduszkę/łapę skrzyni podkładasz tylko ok 5mm podkładkę w dwóch miejscach, bo dwa gniazda pod śrubę są głębiej osadzone.
To jest ten sam typ skrzyni.
Niektóre skrzynie z B5 maja tylko inna dupe niz reszta tych skrzyń i nie ma łoża na linki pod procon ten'a
To w sumie tyle
U mnie jeździ i poki co działa.
Mam dłuższe przełożenia przy okazji - 5 bieg 100km/h przy ok 2600rpm