[inne] regulator napięcia objawy
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
:shock: stosuj znaki interpunkcyjne bo bo tego nie idzie zrozumiećPietraso pisze:No ale wtedy by było jakiekolwiek ładowanie jeśli aku byłby słaby mógłby nawet nie być sprawny aku i na odpalonym silniku powinno go ładować a tu wskazówka od ładowania spadła i juz nie reaguje.
Przestało ładować bo pewnie spalił się mostek w altku, pytanie tylko dlaczego - może jakieś zwarcie w instalacji
Rozumiem że ty mówiąc że nie masz ładowania sugerujesz się wskaźnikiem na dodatkowych zegarach, tak?
-
- Forum Audi 80
[B4 2.8 AAH] Prawidłowe napięcie ładowania
Witam. Szukałem odpowiedzi na forum ale jej nie znalazłem, jeśli jest już taki temat proszę o link.
Mianowicie na wolnych obrotach ładowanie akumulatora (88Ah 800A) waha się między 14,5 ~14,55V przy włączonych wszystkich odbiornikach prądu. Chciałem się dowiedzieć czy jest to prawidłowe ładowanie czy za wysokie. Pozdrawiam
Mianowicie na wolnych obrotach ładowanie akumulatora (88Ah 800A) waha się między 14,5 ~14,55V przy włączonych wszystkich odbiornikach prądu. Chciałem się dowiedzieć czy jest to prawidłowe ładowanie czy za wysokie. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Odświeże temaciora, bo dzieje mi się takie coś jak stane sobie gdzieś czasami na poboczu na włączonych światłach radyjku itp i włącze awaryjne to mi tak faluje obrotami silnik ale tak minimalnie i wyczuwalne jest na budzie bo tak kołysze wtedy jak awaryjne migają, wyłaczam awaryjne i jest spokój, czy to może być objaw regulatora?
[B4 1.9 1Z] brak ładowania...
witajcie klubowicze! mam znowu ten sam problem z moim audi... mianowicie chodzi o to że po raz kolejny nie mam ładowania, wymieniłem regulator napięcia i pojeździłem miesiąc lecz znowu mi się pali kontrolka ładowania. nie mam już pomysłów co to może być, pomożecie? chciałem dodać że raz zapali się raz nie, po przejechaniu 10km się zapali i na jakieś 10 min jest dobrze potem znowu to samo jest
Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 19:35 przez Konro12, łącznie zmieniany 1 raz.