[B4 1.9 1Z] samoczynnie przestawiający się kąt wtrysku
[B4 1.9 1Z] samoczynnie przestawiający się kąt wtrysku
witam mam problemik z autem mianowicie co chwile przestawia mi się samoczynnie kąt wtrysku . np ustawie 55 i na następny dzień problem z zapaleniem i wskakuje 27 i co mogło by być przyczyną problemów? :cry:
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
http://allegro.pl/vw-audi-tdi-frez-do-c ... 36080.htmldupczal pisze:dzis to rozbiore i dodam zdjecia no tylko nie zabardzo oplaca sie kupowac zeby to raz zrobic teraz kosztuje okolo 220 zl
http://www.allegromat.pl/aukcja183993
http://allegro.pl/frez-czola-walu-korbo ... 93595.html
[ Dodano: 2016-03-22, 14:26 ]
naprawiał was ktoś sam czop wału bo mozna to napawać ta krawedz płaska i obrobic tak zeby kolo siedziało na ciasno
[ Dodano: 2016-03-22, 14:26 ]
naprawiał was ktoś sam czop wału bo mozna to napawać ta krawedz płaska i obrobic tak zeby kolo siedziało na ciasno
nie udajac znawcy smiem twierdzic po zdjeciach wyglada jak by to robione nie bylo, chyba ze same kolo wymienili i "wio"
ja to bym na wstepie przekalkulowal temat, bo pomijajac regeneracje czopa masz po drodze inne koszty, przy demontazu walu trza by nowe sruby dac, moze nowe panewki, nie wiem nie robilem,
jak nie znajdziesz dziupli gdzie ci to na aucie zrobia, nie wiem czy sie da, trza by wal pruc, w Metrob @ mikołów, jak sie okresla cena to dla porownania sprawdz cene nowego walu, nowa uszczelka pod miske, zimering, od str skrzyni tez jest uszczelnienie, ~100zl
ja nie bawił bym sie we wlasna naprawe czopa, frez, spawanie, obrobka itd, ostatecznie wypruc i dac innym ktorzy temat robia
ja to bym na wstepie przekalkulowal temat, bo pomijajac regeneracje czopa masz po drodze inne koszty, przy demontazu walu trza by nowe sruby dac, moze nowe panewki, nie wiem nie robilem,
jak nie znajdziesz dziupli gdzie ci to na aucie zrobia, nie wiem czy sie da, trza by wal pruc, w Metrob @ mikołów, jak sie okresla cena to dla porownania sprawdz cene nowego walu, nowa uszczelka pod miske, zimering, od str skrzyni tez jest uszczelnienie, ~100zl
ja nie bawił bym sie we wlasna naprawe czopa, frez, spawanie, obrobka itd, ostatecznie wypruc i dac innym ktorzy temat robia
ostatecznie decyzja podjęta potrzebował bym tylko wykaz elementów jakie potrzebuje do wymiany typu panewki uszczelki numery sobie znajdę tylko co i jak objaśnić
wał został zregenerowany pompa oleju wymieniona i pompa vacum ( urwany kruciec )
zbieram się za kompletacje elementów i składam to myślę że to będzie jeździło podzielę się z wami jeżeli ktoś coś to proszę pytać
wał został zregenerowany pompa oleju wymieniona i pompa vacum ( urwany kruciec )
zbieram się za kompletacje elementów i składam to myślę że to będzie jeździło podzielę się z wami jeżeli ktoś coś to proszę pytać