KQLI, jest tam takie fajne miejsce gdzie można coś przykleić i przykleiłem tam taśmę ledową (3 diody), a zasilanie wziąłem z żarówki podświetlania zapalniczki (przez to świeci wraz z postojem)... kable zasilające można ładnie tam poupychać i praktycznie nie widać, że coś było tam grzebane
koszt to dosłownie złotówka może, roboty pół godziny a fajnie wygląda i cieszy <ok>
[ Dodano: 2016-06-07, 21:34 ]
Dawno mnie tutaj nie było
Nic się wiele ostatnio nie dzieje... Audi robi kolejne kilometry, w kwietniu wpadł nowy olej Valvoline Maxlife 10w40 + komplet wszystkich filtrów, ostatnio na weekendzie wymieniłem łożyska z tyłu oraz wymieniłem wszystkie sprężynki w szczękach z tyłu
oraz co najbardziej cieszy moje oko - zrobiłem w końcu polerkę (ręcznie bo ręcznie, ale efekt jest) pastą Farecla G3 + na to położyłem wosk Collinite 476s... lakier w końcu nabrał połysku, efekt kropelkowania jest świetny oraz powierzchnia jest dosyć śliska i nieprzyczepna
tak to wygląda:
Audi 80 B4 1.9 TDI 1Z+ dyno
Conectic, jeszcze jest "troszkę" do roboty... mianowicie coś mi stuka w prawym kole (podejrzewam, że jakiś drążek), wypiore je pewnie w środku no i coś z podsufitką muszę zrobić bo wisi
ale mam na to taki pomysł, że psikne tam klejem w sprayu i ew. na chwile takerem to złapie
no i ciągle rozglądam się za parapetami na przód
ale mam na to taki pomysł, że psikne tam klejem w sprayu i ew. na chwile takerem to złapie
no i ciągle rozglądam się za parapetami na przód
Nie chodziło mi o przebicie blachy, ha haMaciek94 pisze:misiekb4, nie no, chyba dziur nie narobie :v szkielet podsufitki chyba ma z pół cm conajmniej, no i też między podsufitką a blachą jest przestrzeń...
no i bez przesady taker nie przebije blachy
Coś tam ja niżej posadzisz jeszcze czy tak zostaje?
misiekb4, raczej tak zostaje
Źle nie wygląda, a dużo jeżdżę, często full stan + bagażnik, czasem trzeba gdzieś wjechać itp.
Chciałbym ew jakiś kit, który obniży ją tak, jak siedzi S2, czyli bodajże -25mm
[ Dodano: 2016-07-17, 12:29 ]
Od dłuższego czasu coś się zaczęło tłuc w prawym przednim zawieszeniu... z każdym dniem coraz bardziej...
Wczoraj auto poszło w góre, diagnoza - łącznik stabilizatora...
ku mojemu zaskoczeniu założony był oryginalny łącznik Audi, który ma za sobą 24 lata i co najmniej 354kkm przebiegu
W jego miejsce wpadł jakiś Max-gear bo innego nie mieli na sklepie no i auto odzyskało w sumie dobre prowadzenie
Źle nie wygląda, a dużo jeżdżę, często full stan + bagażnik, czasem trzeba gdzieś wjechać itp.
Chciałbym ew jakiś kit, który obniży ją tak, jak siedzi S2, czyli bodajże -25mm
[ Dodano: 2016-07-17, 12:29 ]
Od dłuższego czasu coś się zaczęło tłuc w prawym przednim zawieszeniu... z każdym dniem coraz bardziej...
Wczoraj auto poszło w góre, diagnoza - łącznik stabilizatora...
ku mojemu zaskoczeniu założony był oryginalny łącznik Audi, który ma za sobą 24 lata i co najmniej 354kkm przebiegu
W jego miejsce wpadł jakiś Max-gear bo innego nie mieli na sklepie no i auto odzyskało w sumie dobre prowadzenie
Tej firmy założyłem kiedyś osłonę przegubu bo nie mieli innych w sklepie i wytrzymała 3dni.
Od razu później założyłem spidany na obie strony i jest git.
Generalnie lepiej coś poszukać lepszego i nie bawić się kilka razy w wymianę tego samego
Co do łączników zakładałem lemfordery i już trzy lata trzymają się
Od razu później założyłem spidany na obie strony i jest git.
Generalnie lepiej coś poszukać lepszego i nie bawić się kilka razy w wymianę tego samego
Co do łączników zakładałem lemfordery i już trzy lata trzymają się