[B4 2.6 ABC] Tłumik środkowy
[B4 2.6 ABC] Tłumik środkowy
Hej.Działał ktoś z Was coś z tłumikami środkowymi w naszych autach??Bo mój środkowy się rozleciał i muszę jakoś to ogarnąć bo dudni całe auto przy przyspieszaniu a jazda z dwójką dzieci przy takim hałasie nie należy do przyjemnych...Używanych na serwisach aukcyjnych nie ma a nawet jak by były to nie wiadomo w jakim stanie a nowe 900 zł..Zakładał ktoś z Was jakieś zamienniki albo jakoś inaczej to przerabiał?
Witam.Byłem u gościa co zajmuje się tłumikami..Jako że nie ma zamienników w normalnych cenach(tylko bosal za 800 zł)Ponieważ rura za katalizatorami z jednej strony też pękła w miejscu spawu,zaproponował żeby na tych dwóch rurach dać złączki elastyczne żeby tłumik mógł pracować i na spawach się nie rozlatywał,i dalej złączyć w jedną rurę,dać jeden tłumik środkowy no i dalej to już tak jak jest.Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Teraz mam tylko właśnie dołożone złączki elastyczne za DP, dalej trójnik->rura->środkowy mały-> końcowy ori. Jak dla mnie za głośno i zero brzmienia, trzeba przerobić znów. U mnie był dziurawy środkowy oryginalny i stąd zmiany. Ogólnie to wyszło podczas prac, myślałem że to tylko łącznik ten skręcany bo spod niego dmuchało. Miał być tylko podniesiony i dołożone elastyczne a żeby go wystarczająco podnieść musiałem wyrzucić tłumiki, które miałem w miejscach katalizatorów czego żałuję teraz. Ale dopóki nie kupię migomatu to trzeba się użerać z "fachowcami".
Jeszcze mi teraz spod kolektora pierdzi.... yyysz! Brakuje cierpliwości już :-|
Optymalne i moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to jednak najbardziej zbliżone do oryginału. Małe- przelotowe w miejsce kat-ów, dalej coś o podobnych parametrach jak ori. Jak komuś było by za cicho w co wątpię, to zawsze można jakiś przelotowy końcowy dać czy nawet i środkowy też. Wtedy fajnie mruczy a nie drze ryja jak pojebana
Jeszcze mi teraz spod kolektora pierdzi.... yyysz! Brakuje cierpliwości już :-|
Optymalne i moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to jednak najbardziej zbliżone do oryginału. Małe- przelotowe w miejsce kat-ów, dalej coś o podobnych parametrach jak ori. Jak komuś było by za cicho w co wątpię, to zawsze można jakiś przelotowy końcowy dać czy nawet i środkowy też. Wtedy fajnie mruczy a nie drze ryja jak pojebana
- adam abc 80 b4
- Forum Audi 80
- robert_paulson
- Forum Audi 80
- Imię: Wiktor
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- adam abc 80 b4
- Forum Audi 80
- robert_paulson
- Forum Audi 80
- Imię: Wiktor
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Witam. Mam mały problem bo przepalił mi się środkowy tłumik i myślałem o zakupie takiego http://www.mtuning.pl/Tlumik-Srodkowy-T ... uot,p,3956 tłumika przelotowego. Będzie on spełniał swoje zadanie??