[2.0 ABT] jakie śruby do alufelg
[2.0 ABT] jakie śruby do alufelg
Witam, posiadam alufelgi 15 Titan 7jx15H2, chcę je zamontować już z letnimi oponami do mojej 80 (teraz mam stalówki 15). Problem w tym, że nie mam do tych alu śrub i tutaj moje pytanie:
Gdzie mogę kupić/zamówić te śruby i czy ktoś jest w stanie powiedzieć jakie te śruby powinny być lub nakierować mnie jak mam to sprawdzić. Byłbym wdzięczny Pozdrawiam
Gdzie mogę kupić/zamówić te śruby i czy ktoś jest w stanie powiedzieć jakie te śruby powinny być lub nakierować mnie jak mam to sprawdzić. Byłbym wdzięczny Pozdrawiam
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- elektronic
- Forum Audi 80
Szukaj szukaj, ale ci powiem że w sklepie raczej za te same pieniądze kupisz nowe śruby. Bo szrociarze za pół darmo to nie chcą części oddawać. Raz musiałem kupić klucz do kół, bom rozwalił to dałem 10 zł (jak dla mnie o połowę za dużo); innym razem brałem jarzmo to dostałem z zaciskiem za 50 zł czyli bardzo tanio porównując z innym szrotem gdzie wołali stówkę. Wiele lat temu na pewnym szrocie za popękany kierunkowskaz do Kadetta wołali więcej niż dałem w sklepie. Więc warto znać ceny tu i tu.
- elektronic
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
collect6 pisze:Ja też mam te same śruby do alu i stali. stal fabryka 15cal alu 16 cal w 80 b4 avant.
A główka śruby pokrywa sie z otworem felgi aluminiowej? Ja też przez pierwszy rok jeździłem na śrubach do felg stalowych ale widać było gołym okiem że śruba jest okrągła a otwór alufelgi pod stożek. Jeśli masz śrubę kulistą założona pod stożek to gwint nie wchodzi cały w otwór. Druga sprawa to można łbem kulistym powiększyć otwór w feldze.