[coupe NG] przewody WN NGK po 3000 km przebicia
-
- Forum Audi 80
Ja przelatałem 10tyś. Km na przewodach tesla pemium i nic się nie dzieje. I przede wszystkim opór przewodu ma tyle ile ma mieć 6kohm . Sentech i inne dziadostwo 2-3kohm i potem są cyrki. A świece założyłem briska do lpg. Chociaż nie boję się o strzały z racji sekwencji, to na mikserze lepiej dbać o układ wn
Witam, miesiac temu kupiłem przewdy Sentech i już mają przebicia, tzn iskrzy na samym dole fajki. Jak dotkne przewdu palcem to też widać iskrzenie. Nie powinno tak być. Wraz z tymi Sentechami wymieniałem swiece na Beru. Czyli przewody są wadliwe? Bo chyba nie da sie ich źle włożyć. Wczesniej przewdy Boscha też iskrzyły właśnie na dole fajki.
Temat powrócił, muszę wymienić przewody bo disco pod maską. Czy 20k przebiegu na przewody to dużo? Zastanawiam się czy jest sens płacić za ngk, na sentechach jeździłem dłużej. Teraz chy a kupię je znów bo różnica w cenie na pewno spora. Pytanie jakie świece kopułkę i palec kupić? Chcę wymienić wszystko na raz i mam nadzieję ma ec spokój przynajmniej ze 2 lata.
Witam,
Ważny jest nie tylko przebieg 20tys km ale i przez jaki okres,-bo jeśli przez ładne kilka lat to zmienia sprawę bo czas ma ogromny wpływ. Jednak powinny wytrzymać kilka lat.
Bardzo dobre przewody są angielskie Power Tec Sport. Kopułka i palec Beru jest bardzo dobre. Świece kup NGK BPR5EKU. Taka wymiana z takim połączeniem to spokojne kilka lat dobrej pracy silnika. Wiem co mówię,-bo mam to auto ponad 15 lat i zrobiłem nim ponad 190tys km ,-i wszystko wymieniałem wielokrotnie. To połączenie produktów tych firm sprawi ze na długo zapomnisz o układzie zapłonowym.
Pozdrawiam.
Ważny jest nie tylko przebieg 20tys km ale i przez jaki okres,-bo jeśli przez ładne kilka lat to zmienia sprawę bo czas ma ogromny wpływ. Jednak powinny wytrzymać kilka lat.
Bardzo dobre przewody są angielskie Power Tec Sport. Kopułka i palec Beru jest bardzo dobre. Świece kup NGK BPR5EKU. Taka wymiana z takim połączeniem to spokojne kilka lat dobrej pracy silnika. Wiem co mówię,-bo mam to auto ponad 15 lat i zrobiłem nim ponad 190tys km ,-i wszystko wymieniałem wielokrotnie. To połączenie produktów tych firm sprawi ze na długo zapomnisz o układzie zapłonowym.
Pozdrawiam.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Potwierdzam co Hubert napisał Ewentualnie jeśli brak kasy na kable PowerTec to polecam Beru. Semtechy i inne wynalazki sprawdzały się w kaszlaku i polonezie, chociaż i tam nie koniecznie.
Kopułka i palec tylko beru, od biedy bosch. świece ngk (chociaż jakieś bzdury słyszałem o ich złej jakości - że niby ukręcają się gwinty, ale jak ktoś dop...kręci na chama, nie wg książki to takie cyrki się dzieją )
Kopułka i palec tylko beru, od biedy bosch. świece ngk (chociaż jakieś bzdury słyszałem o ich złej jakości - że niby ukręcają się gwinty, ale jak ktoś dop...kręci na chama, nie wg książki to takie cyrki się dzieją )
Możesz rozwinąć ?matwys80 pisze:Dodam tylko że za przewody Santech dostałem zwrot kasy.
Jeżeli nie sentech to proszę o propozycje jakie przewody, kopułka, palec i świece ? Chciałbym coś dobrego i żeby nie wydać 1/4 wartości auta na układ WN. w tym tygodniu mam jeszcze przegląd, pewnie wyjdzie coś w zawieszeniu bo je słyszę a w maju OC <ok> więc jest na co sypać kasą
Witam,
Wiele firm tak robi..,-Janmor też ma kilka serii przewodów (eco line, pro line czy jakoś tak...) i ta droższa seria to zupełnie inna klasa produktu niż tańsza ,ale i kosztuje też podwójnie.
PowerTec Sport kosztowały mnie 179zł i ostatnio kupiłem je tutaj:
Michał Jankowski
AMB
os. Noakowskiego 4/50
99-400 Łowicz
Polska
504044480
AMB@biznespoczta.pl
,ale pewnie mają i tutaj:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 002&type=3
,-a tutaj mają ,ale drogo bo za 289zł...
http://tuningkingzshop.pl/pl/p/Przewody ... HPNG/11886
Beru tez ma dobre przewody zapłonowe ,ale też drogie,-bo zawsze powyżej 200zł kpl.
Pozdrawiam.
Wiele firm tak robi..,-Janmor też ma kilka serii przewodów (eco line, pro line czy jakoś tak...) i ta droższa seria to zupełnie inna klasa produktu niż tańsza ,ale i kosztuje też podwójnie.
PowerTec Sport kosztowały mnie 179zł i ostatnio kupiłem je tutaj:
Michał Jankowski
AMB
os. Noakowskiego 4/50
99-400 Łowicz
Polska
504044480
AMB@biznespoczta.pl
,ale pewnie mają i tutaj:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 002&type=3
,-a tutaj mają ,ale drogo bo za 289zł...
http://tuningkingzshop.pl/pl/p/Przewody ... HPNG/11886
Beru tez ma dobre przewody zapłonowe ,ale też drogie,-bo zawsze powyżej 200zł kpl.
Pozdrawiam.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Witam,
To nieźle..,-nie miałem pojęcia że to są klubowicze...Więc tym bardziej trzeba od nich kupować.
Co do zestawu kable, kopułka, palec Beru i do tego świece NGK to w zasadzie nie ma nic lepszego...Tanio nie jest ,ale układ zapłonowy ,dolot i czujnik 2pin (tylko Bosch lub oryg. też zresztą Bosch) to najwrażliwsze miejsca w tym silniku ,które jak się nie wie-to potrafią napsuć krwi...
Pozdrawiam.
To nieźle..,-nie miałem pojęcia że to są klubowicze...Więc tym bardziej trzeba od nich kupować.
Co do zestawu kable, kopułka, palec Beru i do tego świece NGK to w zasadzie nie ma nic lepszego...Tanio nie jest ,ale układ zapłonowy ,dolot i czujnik 2pin (tylko Bosch lub oryg. też zresztą Bosch) to najwrażliwsze miejsca w tym silniku ,które jak się nie wie-to potrafią napsuć krwi...
Pozdrawiam.