[B4 2.6 ABC] Montaż klimy do V6 automat
[B4 2.6 ABC] Montaż klimy do V6 automat
Witam
Zastanawiam się nad montażem klimy do Audi 80 2.6 automat. Czy klima do automatu jest taka sama jak do manuala? czy klima od np 2.0 będzie pasować do 2.6? Lepiej kupić komplet używany czy po części? na co zwrócić uwagę?
pozdrawiam
Zastanawiam się nad montażem klimy do Audi 80 2.6 automat. Czy klima do automatu jest taka sama jak do manuala? czy klima od np 2.0 będzie pasować do 2.6? Lepiej kupić komplet używany czy po części? na co zwrócić uwagę?
pozdrawiam
https://audi80.pl/topics98/b4-zakup- ... tm#1012817
Tu się dowiesz jakie s różnice między v6, a r4
Między manualem, a automatem nie ma różnicy poza innym nr sterownika (klima manualna) i dodatkowo wtedy jest doprowadzony sygnał, gdzie przy gazie w podłogę rozłącza na chwilę kompresor przy kick-down'ie. Można się bez tego obejść.
Tu się dowiesz jakie s różnice między v6, a r4
Między manualem, a automatem nie ma różnicy poza innym nr sterownika (klima manualna) i dodatkowo wtedy jest doprowadzony sygnał, gdzie przy gazie w podłogę rozłącza na chwilę kompresor przy kick-down'ie. Można się bez tego obejść.
Cały nawiew trzeba wymienić, szukaj jakiegoś dawcy i bierz komplet tak jest najłatwiej i najtaniej. Sam zdemontujesz to będzie Ci łatwiej się połapać. Co do kupna nowych części to się wstrzymaj, jak znajdziesz dawcę i będzie układ szczelny to wtedy nic nowego nie kupujesz (tylko przy montażu wymień wszystkie oringi bo koszty śmieszne, a lepiej sypiasz). Jak się coś okaże nieszczelne to zawsze zdążysz wymienić.
P.s. nagrzewnicę wymień na nową dla pewności bo więcej z tym potem roboty niż te 3 4-paki piwa za nówkę
P.s. nagrzewnicę wymień na nową dla pewności bo więcej z tym potem roboty niż te 3 4-paki piwa za nówkę
http://allegro.pl/oringi-uszczelki-olej ... 59303.html mi na takich klima śmiga 3 rok <ok>
oooo bardzo fajny zestaw <ok> kupię sobie taki jak tylko zamówię klimę tylko jeszcze się muszę mocno zastanowić czy klimatronic czy manual
[ Dodano: 2016-06-03, 21:34 ]
dzieki uprzejmości Kolegi Arturo997, który sprzedał mi kompletną klimę mam już chłodno w samochodzie ale pojawił się pewien problem. Klima to manual i gdy ją włączam to sprężarka zaczyna pracować i pracuje ciągle ale wiatraki włączają się na 5 sekund i wyłaczają się na 5 sekund i tak ciągle. Czy to jest normalne? klima chłodzi ale zazwyczaj wentylatory powinny pracować ciągle dopóki nie wyłącze klimy. Jaka może być przyczyna tej przerywanej pracy wentylatorów? pozdrawiam
[ Dodano: 2016-06-03, 21:34 ]
dzieki uprzejmości Kolegi Arturo997, który sprzedał mi kompletną klimę mam już chłodno w samochodzie ale pojawił się pewien problem. Klima to manual i gdy ją włączam to sprężarka zaczyna pracować i pracuje ciągle ale wiatraki włączają się na 5 sekund i wyłaczają się na 5 sekund i tak ciągle. Czy to jest normalne? klima chłodzi ale zazwyczaj wentylatory powinny pracować ciągle dopóki nie wyłącze klimy. Jaka może być przyczyna tej przerywanej pracy wentylatorów? pozdrawiam
z tego co mi się wydaje to jest to 2 bieg bo wieją mocno ale wkurzające jest że tak ciągle startują i się wyłączają. Który czujnik? ten żółty jak go wypnę i zrobię na nim zwarcie to wentylatory ciągle wieją wtedy.
[ Dodano: 2016-06-06, 10:16 ]
a który czujnik jest od niskiego ciśnienia w układzie? ten z czerwoną czy żółtą wtyczką?
[ Dodano: 2016-06-14, 14:12 ]
no więc na którym biegu wentylatorów powinna chodzić klima? na 1 czy 2?
[ Dodano: 2016-06-06, 10:16 ]
a który czujnik jest od niskiego ciśnienia w układzie? ten z czerwoną czy żółtą wtyczką?
[ Dodano: 2016-06-14, 14:12 ]
no więc na którym biegu wentylatorów powinna chodzić klima? na 1 czy 2?