Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.3 NG] Dziwne sykanie ??

ODPOWIEDZ
ArcadioM
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.3 NG] Dziwne sykanie ??

Post autor: ArcadioM » 11 kwie 2016, 17:14

Panowie ostatnio w piątek wymieniłem wszystkie wkładki w aucie (stacyjka z Immo, ale nie podłączyłem tej kostki bo i nie miałem gdzie). Po montażu jechałem w sobotę autem i nic się nie działo ... dzisiaj tj poniedziałek odpaliłem auto i dochodzi spod jakby licznika, pająka przy kierownicy czy spod nóg kierowcy dziwne cykanie podobne do cykania kierunkowskazów cały czas się utrzymuje i nie ustępuje. Nie jest to sporadyczne ale mega cykliczne w tych samych odstępach czasowych, dodam że wszystko działa jak trzeba.

Zastanawiam się co jest nie tak???
Czyżby IMMO się upomina o podłączenie, czy źle podłączony pająk po demontażu kierownicy (niezbędny zabieg przy zmienia stacyjki).
Cholera wie co się stało... może to jakiś przekaźnik ??

Nadmienię że zdemontowałem wszystkie przełączniki w drzwiach odpowiedzialne za szyby elektryczne w drzwiach kierowcy jaki i pasażera oraz element do sterowania elektr lusterek zew. Dopatruję się w tym problemu może jakiś przekaźnik wyczuwa że nie ma zamkniętych obwodów w tych kabelków wystających z drzwi i sygnalizuje problem. Założyłbym je ale oddałem do elektryka żeby mi w nich wymienił diody ... do piątku mogę dostać cholery (zanim to założę, a może mnie trochę uspokoicie jeśłi takie coś może kiedyś mieliście u siebie)

Czy to może być tutaj problemem?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Piotrekdriver1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Piotrekdriver1 » 12 kwie 2016, 07:16

Pojeździj z odkręconą półką i jak znowu zacznie cykać to pomacaj który to przekaźnik.

ArcadioM
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ArcadioM » 12 kwie 2016, 08:10

Okey. Sprawdzę jak wróci z audio :roll:
Jak na razie szlag mnie trafia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl