Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 ABK]Coś "warkocze" w silnik?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
piotrpanter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK]Coś "warkocze" w silnik?

Post autor: piotrpanter » 12 kwie 2016, 22:08

Witam od wczoraj mam dziwny problem. Coś mi warkocze na ciepłym silniku przy odpaleniu, na niskich obrotach i po zgaszeniu słychać jakby przestawało. Dźwiek jest głuchy i niski jakby coś o coś ocierało i dochodzi jakby z przed kierownicy. A po zgaszeniu przez sekundę to słychać to jakby się przestawało coś "kręcic?" Podejrzewałem skrzynie (automat) bo nasilało się to na R (wtedy auto wpada mi w lekkie wibracje), miałem tak odkąd go mam Dodam, że automat nie zmienia biegów jak nowy ale wszystko wymienione i większych problemów nie ma (raz na jakis czas szarpnie ale rzadko, zmienia w takich zakresach jakich ma zmieniac). Słychać to na każdej pozycji nawet N i P i tylko a obrotach max 1200. Bardziej słychac to jak auto stoi albo może mi się wydaje. Znów gdy otworze maskę dźwięk dochodzi jakby z rozrządu. I tu obstawiam chyba najbardziej bo jest świeżo po wymianie i mechanik mógł coś spierniczyć? Nie mam żadnych spadków mocy. Samochód ma lpg. Wszystko co trzeba było wymienione tzn filtry, olej (wziął litr od wymiany w sierpniu.) Nic nie kopci nie dymi. Świece, kopułka itp. Wybaczcie mi moją niespójność w zdaniach ale chciałem jak najdokładniej to opisac. Podjadę z tym do mechanika jutro ale może wy coś obstawiacie? Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 13 kwie 2016, 15:54

piotrpanter pisze:Znów gdy otworze maskę dźwięk dochodzi jakby z rozrządu. I tu obstawiam chyba najbardziej bo jest świeżo po wymianie i mechanik mógł coś spierniczyć?
zapytaj czy wszystko wymienił bo może rolkę starą zostawił a jak pasek ciut mocniej naciągnięty to będzie tak hałasować

piotrpanter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piotrpanter » 13 kwie 2016, 23:35

To odpada raczej bo części ogólnie sam mu dostarczał a On tylko montuje :) szukam dalej przyczyny ale podjade jutro do szpeca automatów tak na wszelki wypadek nawet. Moze jeszcze jakieś pomysły?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl