Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4] przekladanie obicia kanapy

ODPOWIEDZ
nefay
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4] przekladanie obicia kanapy

Post autor: nefay » 14 kwie 2016, 21:01

Witam, sprawa wygląda tak szukałem foteli i kanapy do sedana, zależało mi na tym żeby kanapa była z podłokietnikiem i zagłowkami ale mogę kupić za 150zł komplet przednie fotele + tylną kanapę tyle że kanapa nie ma ani podłokietnika ani zagłówków. Moje pytanie brzmi czy ktoś przerzucał materiał z kanapy bez podłokietnika na taką z? albo zamontował w jakiś magiczny sposób do jednoczęściowej tylnej kanapy podłokietnik?
Czy tapicer dałby radę z taką robotą? Wiadome że braknie materiału na podłokietnik ale mam swoje oparcie z podłokietnikiem więc nie będzie problemu tylko pytanie czy jest to możliwe w ogóle...
Druga sprawa czy jest jakaś możliwość wrzucenia zagłówków do takiej kanapy?
Przeszukałem już forum i nie znalazłem takiego pytania, z góry dzięki za pomoc <ok>

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 17 kwie 2016, 18:01

A co to masz za niespotykany kolor że nie możesz dokupić samej kanapy?
Zagłówki da sie zamontować bo każda kanapa ma pod materiałem otwory na zagłówki.

Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

Post autor: elektronic » 17 kwie 2016, 20:36

Same zagłówki to nie problem kupić, tylko problemem może być wyjęcie tych plastikowych prowadnic zagłówków ze starego oparcia.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 17 kwie 2016, 20:58

Z tym też nie ma dużego problemu tylko trzeba w dobrym miejscu podważyć. Ale jak kupować to zagłówki i prowadnicę z jednej kanapy bo sam mam w garażu identyczne zagłówki ale mają całkowicie inne prowadnice a są z tylnych kanap.

nefay
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nefay » 18 kwie 2016, 14:53

No właśnie sam nie wiem co to jest za wzór, widziałem dużą ilość B4 i w żadnej takiego nie było, szukałem nawet w necie i nie mogłem tego znaleźć.. w każdym razie temat nieaktualny bo umówiłem się z babką na 150zł a jak przyjechałem kilka dni później to wyskoczyła z ceną 300 gdzie jeszcze do tapicera z 2 fotelami musiałem jechać :-?

W każdym razie dla potomnych dowiedziałem się od znajomego który to już przerabiał i dobry tapicer da radę spokojnie przełożyć materiał z oparcia niedzielonego na dzielony z podłokietnikiem, no i na logikę trzeba będzie dokupić troche materiału ale to nie jest wielki problem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl