AUDI B4 ABT by PROsioł
AUDI B4 ABT by PROsioł
Witam, postanowiłem również pochwalić się swoim b4 oraz zmianami jakie mam zamiar wprowadzić
Coś o aucie:
-Rok produkcji:1992 (październik)
-Pierwsza rejestracja: 1993 (czerwiec)
-Nadwozie: Sedan
-Silnik:2.0 90km
-Przebieg: 156 tyś serwisowany w Audi ( 1 właściciel w Niemczech sprzedał auto mając 85lat)
-Oryginalny lakier, bez żadnej rdzy na karoserii oraz podwoziu (Niemiec pod kocem trzymał)
-Elektryczny szyberdach
-LPG 1 generacji
-skórzana kierownica
-welurowa tapicerka
-sportowy wydech ATU
Seria zaraz po przyjeździe zza wschodniej granicy:
A to już na nowych felgach zimowych (sorki za jakość ale telefonem):
Do zobaczenia
Coś o aucie:
-Rok produkcji:1992 (październik)
-Pierwsza rejestracja: 1993 (czerwiec)
-Nadwozie: Sedan
-Silnik:2.0 90km
-Przebieg: 156 tyś serwisowany w Audi ( 1 właściciel w Niemczech sprzedał auto mając 85lat)
-Oryginalny lakier, bez żadnej rdzy na karoserii oraz podwoziu (Niemiec pod kocem trzymał)
-Elektryczny szyberdach
-LPG 1 generacji
-skórzana kierownica
-welurowa tapicerka
-sportowy wydech ATU
Seria zaraz po przyjeździe zza wschodniej granicy:
A to już na nowych felgach zimowych (sorki za jakość ale telefonem):
Do zobaczenia
Ostatnio zmieniony 29 mar 2016, 22:16 przez PROsioł, łącznie zmieniany 1 raz.
Postanowiłem zmienić kierownice, niestety przy mocniejszym szarpnięciu urwałem 3 zatrzaski i bd musiał pokombinować
a do tego zamiana oryginalnego radia na JVC KD-G632 Radio z USB (wyciągnięcie oryginału zajęło około godziny)
Zakupiłem również głośniki marki Panasonic ale nie wiem do końca jak mam je zamontować, muszę wycinać dziury szlifierką w półce bagażnika ? Są tam otwory ale dosyć małe, może ktoś podpowie jak to zrobić żeby nie ciąć auta
a do tego zamiana oryginalnego radia na JVC KD-G632 Radio z USB (wyciągnięcie oryginału zajęło około godziny)
Zakupiłem również głośniki marki Panasonic ale nie wiem do końca jak mam je zamontować, muszę wycinać dziury szlifierką w półce bagażnika ? Są tam otwory ale dosyć małe, może ktoś podpowie jak to zrobić żeby nie ciąć auta
Ostatnio zmieniony 06 mar 2016, 17:22 przez PROsioł, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszytsko w swoim czasie na razie muszę powymieniać tulejki rozrząd i takie podstawowe rzeczy, głośniki dostałem prawie za darmo także jakoś je włożęPrzemas80 pisze:To już lepiej boczki polift i głośniki na drzwiach możesz zamontować <ok>
[ Dodano: 2016-03-29, 20:15 ]
Witam ponownie, minęło trochę czasu i coś się zmieniło, do auta włożyłem gaz I generacji było trochę kłopotów:
-https://audi80.pl/topics80/b4-20-abt ... t99514.htm
-https://audi80.pl/topics80/b4-20-abt ... t99606.htm
w aucie zostało wszystko sprawdzone, zaczynając od kompresji na baniakach, okazała się bardzo dobra od 10.5 do 11.5 bara na każdym mniej więcej, wszystkie czujniki i nikt nie wiedział dlaczego ona się dusi, doradzono mi założyć stożkowy filtr powietrza, każdy pomysł jest dobry i kiedy już chciałem zakładać i ściągnąłem całą obudowę filtra powietrza zobaczyłem to:
cała obudowa była ściągana 20 razy nawet sam kilka razy ją demontowałem ale nikt nie wpadł na to żeby zaglądnąć w te rury w tym w którym filtr pobiera powietrze zawinęła się ta mata czy co to jest, zrobiło mi to naprawdę wiele kłopotów i auto przez to wariowało
Co to gazu, butla 53.5 litra w koło zapasowe jeszcze zostało dużo luzu i ta półka plastikowa mieści się idealnie parownik:
spalanie teraz około 15 litrów ale ja nie jeżdżę spokojnie, także około 10-12 litrów by się kręciło :mrgreen: Cena:1300zł
Zakupiłem także tłumik, taki sam ( nie moje zdj) i niestety tak pomalowany, nie wiem czy to oryginalnie czy nie ale mi się nie podobało i zacząłem go całego polerować, pokaże jak skończę, nie mam katalizatora musiałem już go tu w Polsce wyciąć bo się wypalił i coś w nim tłukło ale wstawiony zamiennik także zobaczymy czy za bardzo nie będzie buczał CENA:25 zł
PS. wreszcie zarejestrowałem <ok>
[ Dodano: 2016-03-30, 18:19 ]
A to juz tłumik lekko wypolerowany dodam mu tylko lekko farby czarnej na spawach i napis na czerwono (polerowałem tylko 3 godziny wraz z ściąganiem lakieru także nie jest idealny